Drie Amstelveners kandidaat CU/SGP in NH

images5TI9B8L3Drie Amstelveners staan op de gezamenlijke kandidatenlijst voor ChristenUnie en SGP bij de komende verkiezing van provinciale staten in Noord-Holland. Afgezien van het al eerder vermelde voormalige gemeenteraadslid voor de ChristenUnie Bert de Pijper, zijn dat de rooms katholieke Maria Vlaar (nu als burgerraadslid in de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur) en oud-wethouder – nu weer raadslid voor de ChristenUnie – Jacqueline Koops.

Bert de Pijper staat het hoogste op de lijst (nummer 6). Maria Vlaar, door de CU een verfrissende nieuwkomer op het lokale politieke toneel genoemd, staat op de tiende plaats en Koops is als een van de lijstduwers nummer 21. Zij is overigens ook kandidaat voor de Eerste Kamer en staat op nummer 10 van de kandidatenlijst daarvoor. De Eerste Kamer-leden
worden ’getrapt’ gekozen door de leden van de Provinciale Staten. 

In het programma van de ChristenUnie is aandacht voor een sterke regionale economie, goede werkgelegenheid, en behoud van landschappelijke waarden als natuur vastgelegd.
Andere punten uit het verkiezingsprogramma zijn het investeren in een betere doorstroming van HOV-buslijnen van het R-net, met uitbreiding van vrije busbanen rond Schiphol. Ook wil de ChristenUnie/SGP overzichtelijke verkeerssituaties, zoals gescheiden rijbanen en spreiding van vervoersstromen op plaatsen waar dat nodig is.
 
De ChristenUnie-SGP beschouwt zichzelf als een echte fietspartij en pleit voor een netwerk van fietspaden en meer stallingen bij stations.
 

Lees ook:Koops wint strijd om CU-lijsttrekkerschap van De Pijper
Lees ook:Maria Vlaar (CU) uit raadscommissie RWN
Lees ook:Bert de Pijper wil nu naar provincie
Lees ook:De Pijper weer beëdigd als raadslid
Lees ook:SP op markt en bij Kostverlorenhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.