Koops wint strijd om CU-lijsttrekkerschap van De Pijper

Bert de Pijper

Bert de Pijper

 

Jacqueline Koops

Jacqueline Koops

Wethouder Jacqueline Koops (Sociale Zaken, Zorg en Welzijn) is door de ledenver- gadering van de lokale partijafdeling gekozen als lijsttrekker van de ChristenUnie (CU) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ook de nu zittende fractievoorzitter Bert de Pijper was voor die eerste plaats in de race. Die staat nu tweede op de lijst. Volgens voorzitter Johan Paul de Groot van de plaatselijke CU kiesvereniging was het pure luxe als afdeling te kunnen kiezen uit ‘twee uitstekende kandidaten’ voor het lijsttrekkerschap. De CU heeft op dit moment één zetel in de raad. Beiden zijn van evangelische huize. Jacqueline Koops (43) is geregeld bezoekster van megakerk Crossroads in het Amstelveen College en De Pijper (59) oudste van de evangelische Cama Gemeente, die diensten houdt in het KKC. Op de derde plaats staat de rooms katholieke psychologe en portretschilderes Maria Vlaar (63).

Volgens De Groot hebben de beide eerste kandidaten hun sporen in de lokale politiek ruimschoots verdiend. “Het was dan ook een prima gelegenheid om aan de leden een democratisch besluit te vragen” zegt hij. De Pijper deelt die mening. “Ik heb Jacqueline van harte gefeliciteerd met haar lijsttrekkerschap en zal haar volledig steunen,” zegt hij. “En we gaan gewoon voor twee zetels.”

Jacqueline Koops is veertien jaar werkzaam geweest als advocaat in het arbeidsrecht. Van 2006 tot 2010 was zij het eerste Amstelveense  raadslid voor de CU en daarna werd zij wethouder. Bert de Pijper is jurist en auteur van naslagwerken over sociaalverzekeringsrecht.

Nummer vier op de kanidatenlijst is Henk Stoffels (64), geboren en getogen Amstelvener en manager bij een groot bedrijf. Hij is sinds het prille begin betrokken bij de Stadshartkerk. Op nummer vijf staat ook iemand uit die kerk: Dianne Hoefakker (29), docente maatschappijleer. Op de onverkiesbare twaalfde plaats staat echtgenoot Stefan Koops van de nu zittende wethouder.

De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit: 1. Jacqueline Koops, 2. Bert de Pijper, 3. Maria Vlaar, 4. Henk Stoffels, 5. Dianne Hoefakker, 6. Robert de Graaff, 7. Judith Mentink,  8. Erik van Dijk,  9. Marjoke Rietveld,  10. Aad Horst,  11. Janneke van der Valk,  12. Stefan Koops,  13. Aris Leijenhorst,  14. Anne van der Kooij,  15. Henk Murris, 16. Klaas Driebergen en 17. Johan van Dalen.

Lees ook:Drie Amstelveners kandidaat CU/SGP in NH
Lees ook:Maria Vlaar (CU) uit raadscommissie RWN
Lees ook:‘Persoonlijke’ posters voor kandidaten ChristenUnie
Lees ook:ChristenUnie heeft ‘Geloof in Amstelveen’
Lees ook:ChristenUnie gaat voor ‘Dienstbaar, duurzaam en dynamisch’

3 reacties op “Koops wint strijd om CU-lijsttrekkerschap van De Pijper

  1. W. Anhoop

    En de here denkt, had ik dit soort kinderen nu in gedachten?

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank

    Had jij net niet iets over Gerben gezegd. Deze is ook flauw.

      /   Beantwoorden  / 
    1. W. Anhoop

      Jij als zijn zoon in het geheel niet.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.