SP op markt en bij Kostverlorenhof

 

Geert Ritsema

Geert Ritsema

Nu bijna alle landelijk opererende politieke partijen aan de vooravond van de verkiezingen, gewapend met Haagse politici die niets over de regionale problemen weten de wijken in trekken, doet ook de SP dat maar eens. Die staat althans vrijdag 13 maart (09.00 tot 15.00 uur) met een kraam op de markt in het Stadshart. Overigens is de lokale gemeenteraadsfractie geregeld in de wijken. Kennelijk meer dan enige andere partij, want zelfs VVD-wethouder Herbert Raat erkende eens dat de SP “in de haarvaten van de lokale gemeenschap” zit.

Voor de komende provinciale verkiezingen komt de nummer drie van de van Amstelveen met een kraam. In het kader van de verkiezingen voor de Provinciale Staten komt Geert Ritsema, de nummer 3 van de kandidatenlijst van de SP naar het Stadshart. Hij is werkzaam bij Milieudefensie en weet volgens de lokale fractie als geen ander wat burgers nog te wachten staat in de provincie Noord-Holland en hoe de SP daarover denkt.

Provinciale Staten kiezen hun vertegenwoordiger in de Eerste Kamer van de Staten Generaal. Alle wetsvoorstellen die de Tweede Kamer maakt moeten ook door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. De SP zegt ook een sterke vertegenwoordiging in de Eerste Kamer te willen en hoopt die te bereiken door ‘het inzetten van zwaargewichten’.

SP Amstelveen is er trots dat op oud hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Vrije Universiteit Henk Overbeek een van de kandidaten voor de Eerste Kamer is. Ook is vrijdag aanwezig op de markt en geïnteresseerden kunnen met hem van gedachten wisselen over actuele thema’s. De volgende dag, zaterdag 14 maart, staat de SP bij winkelcentrum Kostverlorenhof.

Lees ook:Drie Amstelveners kandidaat CU/SGP in NH
Lees ook:Pechthok
Lees ook:Raadslid Boomgaars (GL) wil naar 1e Kamer
Lees ook:SP met muziek naar de markt
Lees ook:VVD blijft grootste, D66 tweede in AV

Eén reactie op “SP op markt en bij Kostverlorenhof

  1. frank

    Ze hadden beter Marnix Bruggeman kunnen nemen, die komt tenslotte uit Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.