Zorg, wonen en meedoen speerpunten voor PvdA

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Zorg, wonen en participatie van bewoners zijn de speerpunten van het verkiezingsprogramma ‘Samen voor Amstelveen’ van de PvdA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De ledenvergadering van de lokale afdeling stelde vorige week zowel het programma als de lijst van kandidaat raadsleden vast. Lijsttrekker is Jeroen Brandes, zittend raadslid en een kleinzoon van wijlen de legendarische wethouder Ben Goudsmit.

Tijdens de vorige raadsverkiezingen speelde het verschil van inzicht over wonen tussen VVD en PvdA een belangrijke rol. De liberalen vonden dat er sociale woningen genoeg zijn in Amstelveen, maar dat duizenden ervan door de verkeerde mensen (met daarvoor teveel inkomen) worden bewoond. Door die te laten doorstromen naar duurdere woningen, komen goedkopere vanzelf vrij, is nog altijd de redenering van oom de nu in Amstelveen regerende coalitie. De PvdA sprak zich vier jaar geleden nadrukkelijk uit voor meer sociale woningbouw.

In het nieuwe programma pleit zij voor voldoende en ‘betaalbare woningen’ om de woningzoekenden op (jaren) lange wachtlijsten te helpen. De PvdA wil dat het nieuwe stelsel voor zorg en welzijn, waarbij het Rijk veel taken nu bij gemeenten over de schutting gooit, in Amstelveen een ‘zachte landing’ krijgt. Aan de overgang van die zorgtaken moet de hoogste prioriteit worden verleend, vindt de partij. Zij wil verder dat de gemeente de bewoners actief bij de het bestuur betrekt. Iets wat trouwens elke vier jaar op de gepubliceerde verlanglijsten van alle politieke partijen staat, maar waarvan in de praktijk steeds minder terecht komt. Onder meer door steeds slechter worden communicatie tussen lokale overheid inwoners, waarvan het rumoer over de een zendmast aan de Amsterdamse weg, uitbreidingsplannen voor het Stadshart en invoering van het nieuwe parkeerbeleid recente absolute dieptepunten waren, doordat niets vermoedende inwoners ermee werden geconfronteerd als een donderslag bij heldere hemel.

Esther Veenboer

Esther Veenboer

De ledenvergadering van de PvdA Amstelveen ging met zowel de kandidatenlijst als het programma bij acclamatie akkoord. Tweede op de kandidatenlijst is zittend raadslid Esther Veenboer, derde is het ex-raadslid Harry van den Bergh. Op vier staat het burgerraadslid – dus nu deel uitmakend van een raadscommissie –  Petra van Mourik en op vijf de eerste nieuweling: Bas van der End. Nina de Jong is de tweede nieuweling op zes. Lijstduwer op nummer 22 is oud-wethouder Remco Pols.

“Een prachtige kandidatenlijst, een ijzersterk programma, een groeiende groep geweldige vrijwilligers”, zegt Brandes achter zich te hebben. “We gaan we in Amstelveen laten zien dat we een partij zijn die een krachtig sociaal geluid laat horen en ik ga dit graag samen voor Amstelveen doen.” Hij vindt het programma van de partij heel duidelijk en zegt dat het de basis kan vormen voor een “mooi, sociaal rechtvaardig en solidair Amstelveen”. Brandes: “Samen maakt sterker, samen werkt beter.” Voor het volledige programma en kieslijst: www.amstelveen.pvda.nl

 

 

Lees ook:PvdA: ‘Sociale woningbouw uit alle plannen gehaald’
Lees ook:PvdA start kiescampagne met meeting over wonen
Lees ook:PvdA wil ‘Samen Verder’ – Brandes lijsttrekker
Lees ook:Brandes: ‘Wees trots op de PvdA’
Lees ook:PvdA komt op voor betaalbare woningen

Eén reactie op “Zorg, wonen en meedoen speerpunten voor PvdA

  1. frank

    Hoor ik daar een lama sch…..! Jaren, hoor je en zie je ze niet en zie de verkiezingen komen eraan en wat zijn we dan weer sociaal! Laat eerst eens zien dat jullie nog wat neer kunnen zetten zoals vroeger, dan mag je je mond open doen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.