PvdA start kiescampagne met meeting over wonen

 

Jeroen Brandes

Wonen lijkt opnieuw het verschil uit te maken tussen VVD, Burgerbelangen (bbA), D66 en CDA enerzijds en de PvdA anderzijds. Zondag 9 februari (16.30 uur) start voor de Partij van de Arbeid de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen dan ook met een politiek café in P60 (Stadsplein) over dat onderwerp.

Wonen is voor de PvdA een van de speerpunten voor de komende vier jaar. Terwijl de andere genoemde partijen volledig vertrouwen op doorstroming, waardoor vanzelf goedkopere (sociale) huurwoningen van ‘scheefwoners’ zouden vrijkomen, was en is de PvdA vooral voorstander van de bouw van sociale huurwoningen. Toch laat de partij, anders dan vier jaar geleden, wel in haar verkiezingsprogramma ook het woord doorstromen vallen. ‘Wij stimuleren doorstroming naar woningen die zijn aangepast aan levensfase en financiële draagkracht’ staat er in. En verder wil zij bouw van goedkope huurwoningen voor Amstelveense jongeren en studenten stimuleren, evenals die van sociale koopwoningen en in woon-werk voorzieningen voor ZZP-ers.

Een goed toegankelijke woningmarkt is essentieel voor de vitaliteit van de samenleving en van de economie, vindt de PvdA. Haar focus ligt op voldoende en betaalbare woningen, afgestemd op de behoefte van de Amstelveense bevolking.  Tijdens het politieke café komt de vraag aan de orde wat men daarvoor moet doen. Daarbij komen de invalshoeken van de bewoners en hun financiële situatie, de corporaties en de politiek aan de orde.
De middag wordt ingeleid door twee experts: Gerjoke Wilmink, directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, en Pim Hogenboom, directeur strategie van woningcorporatie Eigen Haard. Daarna zal Ed Groot, Tweede-Kamerlid voor de PvdA de landelijke sociaaldemocratische koers en context schetsen.
Hierna gaan de sprekers in op vragen vanuit de zaal en kan het debat gevoerd worden. Welke keuzes kunnen we maken, wat is daarbij belangrijk en hoe houden we wonen, in deze tijd, betaalbaar in Amstelveen? De Amstelveense lijsttrekker van de PvdA, Jeroen Brandes, trekt aan het slot van de bijeenkomst conclusies en trapt de campagne af. Iedereen, PvdA’er of niet, is van harte welkom om zijn of haar mening te geven, vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.

Lees ook:PvdA nu tegen meer sociale huurwoningen
Lees ook:PvdA: ‘Sociale woningbouw uit alle plannen gehaald’
Lees ook:Dakloos door faillisement projectontwikkelaar
Lees ook:Coalitie wil nieuwe aanval op ‘scheef wonen’
Lees ook:Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’

10 reacties op “PvdA start kiescampagne met meeting over wonen

 1. gerben

  Is een bijeenkomst met respect voor de kerkgangers diezelfde ochtend.
  Middenstanders sluit de deuren, op naar P60!

    /   Beantwoorden  / 
 2. frank bikker

  Het klinkt allemaal heel erg goed, maar wat doet de PvdA dan samen met de VVD in Den Haag? Waar ze meewerkt aan de afbraak van de verzorgingsstaat en het totaal afkluiven van de AOW, bijstand, enz., maar waar wel nog steeds 52% kan worden afgetrokken voor hypotheekrenteaftrek en waar mensen in zware beroepen moeten doorwerken tot 67e,terwijl de studiebollen jaren later op de arbeidsmarkt zijn gekomen. Door dit fijne fenomeen heeft ook de PvdA gezorgd, dat deze mensen later ook nog een waardeloos pensioen krijgen omdat ze al lang voor die tijd versleten zijn.
  Nee PvdA neem het hele plaatje en niet alleen huisvesting waar het makkelijk scoren is, want dat willen zelfs een gedeelte van de VVDvriendjes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. gerben

  Die strafbaarstelling van illegaliteit, kinderen in de cel,..
  Wonen overal, nergens thuis..

  En wij…met onze heemparken.

    /   Beantwoorden  / 
 4. de theedrinker

  Hoe verklaart de PvdA dat van oorsprong vele startende Amstelveners verhuisd zijn naar Badhoevedorp, terwijl in de sociale huurwoningen massa’s Amsterdammers komen? Overloop prima, maar je moet niet je eigen inwoners wegpesten omdat zij eindeloos moeten wachten, terwijl aan de andere kant in de vrije sector een overschot is.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Demming

  @ Frank
  Dat is ook de reden waarom ik (jaren geleden al) bij de PvdA ben afgehaakt. Het woord ‘salonsocialist’ is niet zo maar door iemand uitgevonden!

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Ik ben ook zo’n weggelopen PvdAkiezer. Dik 15 jaar geleden, dus we kunnen elkaar een hand geven, maar ik zie jouw club GL ook steeds meer groen liberaal worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan Demming

    Dat is dan ook de reden dat GroenLinks de laatste jaren mijn club niet meer is. Sinds Jolande Sap een aantal keren te vaak gruwelijke de fout is ingegaan ben ik, al dan niet tijdelijk, afgehaakt. Ja, en dan blijft er voor mij maar 1 partij over. Joep en Patrick weten welke!

      /   Beantwoorden  / 
 6. frank bikker

  @Jan,voor mij geldt hetzelfde. Ik wil idealen gecombineerd met pragmatisme, maar tegenwoordig zie ik overal keihard neoliberalisme( een beschaafd woord voor roofkapitalisme)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jan Demming

  @ Gerben
  Van jouw schrijfsels snap ik in de regel geen ene malle moer. En dat is al heeeeeeeeeeel lang zo. Kun je niet eens duidelijk formuleren wat je wel en wat je niet bedoelt? Je kunt dan wel kort & krachtig zijn, maar als je reacties nergens op slaan dan is dat voor niemand duidelijk. Kortom, discussieer op een normale manier mee, zodat eenieder weet waar je heen wilt!

    /   Beantwoorden  / 
 8. de theedrinker

  Ach, Gerben houdt ervan om geheimzinnig en interessant te doen.
  -
  In ieder geval dat denkt ie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.