PvdA wil ‘Samen Verder’ – Brandes lijsttrekker

In een – zoals in de lokale politiek gebruikelijk – strikt besloten ledenvergadering, waar dus ook de media (anders dan op landelijke congressen) niet bij waren gevraagd, zijn dinsdag (21 november) de kandidatenlijst en het programma voor de komende raadsverkiezingen definitief vastgesteld. Het programma wordt overigens pas in december volledig gepresenteerd.

Zoals eerder gemeld is wethouder Jeroen Brandes weer lijsttrekker. Of de vergadering druk werd bezocht, is niet bekend.

Een deel van de leden heeft zich van de plaatselijke afdeling afgewend, omdat zij het in toenemende mate oneens werden met de medewerking van de PvdA aan de gemeentelijke koers.

Het verkiezingsprogramma ‘Samen Verder’ biedt geen opzienbarende nieuwe gezichtspunten en sluit zich goeddeels aan bij de open deuren die ook andere partijen in de gemeenteraad al hebben ingetrapt. De partij moet volgens het programma verder gaan op de weg vaneen sociaal klimaat in de stad, die een plek moet zijn waarin iedereen meedoet. Waarin jeugd, ondernemers en ZZP’ers kansen krijgen, er ondersteuning is voor mensen die dat nog hebben en men samen bijdraagt aan toegankelijke voorzieningen en werk naar vermogen.

‘Samen verder’ lijkt dan ook vooral te slaan op het college van B&W, waarvan de wethouders allemaal willen blijven zitten en de VVD de toon aangeeft.

 Presentatie

Tweede op de lijst is fractievoorzitter Esther Veenboer. De afdeling zette op plaatsen drie en vier twee jonge nieuwkomers: Arnout van de Bosch, die tijdens zijn studie rechten al actief was in de PvdA en sindsdien als consultant is op het gebied van infrastructuur, bouw en mobiliteit, en de op Uilenstede actieve masterstudent politicologie Suzanne Piet. De laatste loopt stage bij het PvdA-partijbureau en is fractie-assistent in Amstelveen.

Guido Dennenbroek (plaats vijf) is een bekende in de PvdA-fractie, zoon van voormalig raadslid Nel Dennenbroek en in de laatste twee raadsperiodes afwisselend raadslid en als burgerraadslid (net in de raad maar wel in raadscommissies). De afdelingsvoorzitter Henk Bleekemolen staat op plaats zes. Hij is ook voorzitter van de lokale omroep RTV Amstelveen, de Cliëntenraad Minima Amstelveen en van de wijkkoepel Groenelaan.

De PvdA zegt bewust te kiezen voor versterking van de banden met de wijken. Op de plaatsen 7 tot 10 van de lijst staan Dick Loos, Annemiek Schaap en Peter Veldman. De lijst is verder aangevuld met een aantal lijstduwers, mannen en vrouwen die volgens de afdeling hun sporen in de samenleving en in de PvdA hebben verdiend.

Jeroen Brandes zegt graag ‘Samen Verder’ te gaan met een kandidatenlijst die ervaring en verjonging in zich heeft en met een breed sociaal programma.

De volledige lijst is te vinden op amstelveen.pvda.nl. Op 14 december wordt in P60 het verkiezingsprogramma volledig gepresenteerd.

 

 

Lees ook:Brandes weer lijsttrekker PvdA
Lees ook:Cynthia Lionahr Vernie na jaar alweer uit PvdA-fractie
Lees ook:Remco Pols voert lijst PvdA aan
Lees ook:Brandes lijsttrekker en kandidaat wethouder PvdA
Lees ook:Zorg, wonen en meedoen speerpunten voor PvdA

11 reacties op “PvdA wil ‘Samen Verder’ – Brandes lijsttrekker

 1. Frank Bikker

  Ik ben toch wel benieuwd op wat voor punten een deel van de PvdA leden zich heeft afgewend van de lokale koers.
  De PvdA zegt te kiezen voor versterking van de banden met de wijken. Ik moet zeggen dat de hr. Bleekemolen als wijkvoorzitter van Groenelaan zich daar onlangs ontzettend goed van gekweten heeft. ( hij is afgegaan als een gieter bij de bijeenkomst over wc Groenhof ). Maar van fouten kun je leren nietwaar?

    /   Beantwoorden  / 
  1. P.G. van Faassen

   “( hij is afgegaan als een gieter bij de bijeenkomst over wc Groenhof ).”

   Leg eens uit.

   Ben je al aan het flyeren voor die onfrisse partij van jou?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Beste Peter ,dat wil ik van harte uitleggen.
    Tijdens een wijkbijeenkomst beweerde de hr. Bleekemolen ronduit dat de wijkbewoners het eens waren met de uitbreiding van het Winkelcentrum Groenhof. Op dat moment kreeg hij flinke tegenspraak uit de zaal van vele directe omwonenden, die het beslist niet met hem eens waren. (Overigens geen SP leden) . Op dat onderzoekje bij een stel bewoners van de wijk aan deur door de SP beweerde hij dat ook allemaal onzin was op 1 ding nadat hij een rondje door de wijk gefietst had. Kijk deze heer mag als wijkbewoner natuurlijk zijn mening hebben, maar hij moet niet namens bewoners gaan spreken, omdat hij toevallig wijkvoorzitter is. Als hij eerlijk zou zijn geweest, had hij de verschillende meningen die er leven moeten weergeven.

    O ja, Peter ik heb nog wel een flyer over en zelfs een Tribune. Als je ze wilt lezen, dan bewaar ik ze wel voor je , beste bink. Geef maar een seintje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

     “van vele directe omwonenden”

     Waren alle direct omwonenden daar? Of alleen de door de SP uit hun huis gesleurden?

     En gebruik dat leesmateriaal maar als kattenbakvulling.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank Bikker

      Ja vele directe omwonenden die totaal niets met de SP te maken hadden , maar gewoon opkwamen voor hun eigen belang.

        /  
     2. Pieck von Balluseck

      Peter is bang om uit de kast te komen als SP-er :-)

        /  
     3. P.G. van Faassen

      Kom kom, het ging niet alleen om ht winkelcentrum maar om de hele buurt die volgens de stoottroepen van de SP verpauperde. Met andere worden dat kleine groepje bewoners, een klein deel uitmakend van de buurt bewoners en alleen die aanwezig waren, tja dan kom je al gauw op een overweldigende meerderheid. Vroeger hadden de communisten (nu SP) ook die methode, alleen nu trapt niemand er meer in.

      Lukt het al een beetje om A’veense kiezers warm voor je te maken? In sommige horeca gelegenheden waar jij nog wel eens de 5e colonne speelde schijnt het animo nogal tegen te vallen.

      Succes.

        /  
     4. Pieck von Balluseck

      Het is treurig gesteld, PC’tje, met je kennis van de SP. Verdiep je eens in iets als je er zoveel over te zeggen hebt. Maar dat doe je niet.

        /  
     5. P.G. van Faassen

      Jammer van Frank Bikker op de kieslijst van de SP dat hij zijn bullshit onder gekke, wat zeg ik zielige, aliassen moet verkopen.

        /  
 2. Gerben

  Jeroen is Lutz van Amstelveen. Komt er zeker uit met Connexxion! Leve de wijken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Heikneuter

   Misschien kunnen Gerben en Jeroen mij nog eens wijzen op de brede sociale standpunten die de PvdA in de laatste coalitie met D’66 en VVD hebben uitgedragen, want hoe ik ook gezocht heb, ik kon ze helaas niet vinden.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.