Jagershuis misschien weer ‘historisch’ hotel

Voormalig hotel en restaurant Het Jagershuis krijgt nu toch een uitstraling die in overeenstemming is met de historische waarde van het door het Rijk beschermde dorpsgezicht, dat voor dat deel van de aan de Amstelzijde geldt. De eigenaar van het in verval geraakte pand en de gemeente hebben daartoe de intentie uitgesproken. Omwonenden worden betrokken bij de planontwikkeling.

Tegen wat de eigenaar met de locatie oorspronkelijk van plan was, kwamen zowel omwonenden als B&W in actie. Het Rijk wilde trouwens het Jagershuis afvoeren van de lijst van monumenten. Tegen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed loopt daarover nog een procedure bij de rechtbank van Amsterdam. In deze kwestie is de gemeente geen partij. Eigenaar Breevast en gemeente hebben afgesproken in afwachting van de uitspraak geen concrete plannen te ontwikkelen.

Er zijn wel door de gemeente inmiddels bestuurlijk en ambtelijk gesprekken gevoerd met Breevast, waarbij ook burgemeester Bas Eenhoorn betrokken was. Volgens de wethouders Herbert Raat van Monumenten (VVD) en Peter Bot van Ruimtelijke Ordening (bbA) hanteren gemeente en Breevast nu het uitgangspunt dat wat er gebouwd gaat worden past in het Rjksbeschermd Dorpsgezicht en de plannen in overleg met de omwonenden tot stand komen.

Voorbeeld

”Aan de andere kant van de Amstelzijde tegenover Loetje is op nummer 46/48 een huis opnieuw opgebouwd met oude elementen”, zegt Raat. Volgens hem is daar de uitstraling van voorheen behouden gebleven. “Een mooi voorbeeld van hoe je de historische identiteit van een pand kan bewaren. Ik hoop dat Breevast zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt om het Jagershuis in ere te herstellen en het een nieuwe toekomst te geven.”

 Hotel

CEO Henk Brouwer van Breevast zegt begrip te hebben voor de wens het historisch aanzien van de Amstelzijde te willen behouden en dat te respecteren. “Dat is zowel het uitgangspunt van de gemeente als van ons”, zegt hij. Breevast wilde er eerst woningen bouwen met een hedendaagse architectuur en het Jagershuis daartoe te slopen. “Uit de reacties op onze schets bleek dat omwonenden voorstanders zijn van behoud van het historische aanzicht”, constateert hij. “In eerste instantie sturen we nu aan op behoud van de huidige hotel / horecafunctie van deze locatie. Dit past naar onze verwachting beter bij het behoud van het historische karakter. Totdat de definitieve plannen duidelijk zijn, zorgen we er voor dat het aanzicht van het Jagershuis acceptabel blijft”, zegt hij.

 

 

 

Lees ook:Geduld met Jagershuis in verval is op
Lees ook:Bba wil geen sloop Jagershuis
Lees ook:Verzet tegen vervanging Jagershuis door woningen
Lees ook:Randwijcklaan 13 nu officieel van gemeente
Lees ook:Raad stelt besluit over Groenhof uit

5 reacties op “Jagershuis misschien weer ‘historisch’ hotel

 1. Frank Bikker

  Heel goed dat men het karakteristieke uiterlijk van dit pand wil bewaren en er een horecafunktie aan wil geven. Horeca trekt altijd horeca aan. Ook goed voor de werkgelegenheid op de lange duur.

    /   Beantwoorden  / 
 2. App

  @Elias, wie is toch die tweede man van links? Hij staat zó vaak op foto’s in lokale media dat wij kennelijk de indruk moeten krijgen dat hij belangrijk en onmisbaar is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ratt

   App, dat is Herbert Raat. Dat is onze wethouder. Goed dat hij eens in de media is. We moeten onze Grote Leider toch een beetje beter leren kennen in het te stichten Libertarische Amstelveen. Als het er van komt wordt hij uitgeroepen tot keizer Herbertus I. Imperator Herbertus I zal ons van zijn triomftochten elke maand deelgenoot maken op zijn weblog.

     /   Beantwoorden  / 
 3. App

  Tweede van links: RasPoetin, de man die je te vriend moet houden als je in Amstelveen iets gedaan wilt krijgen.

  Laat die verkiezingen maar zitten. Het is allemaal al geregeld.

    /   Beantwoorden  / 
 4. App

  Het duurt lang voordat reacties worden geplaatst. Discussies verlopen zo wel erg traag.

  Ik pleit voor een openbaar forum voor lokaal debat met heldere gebruiksvoorwaarden die op een eerlijke manier worden gehandhaafd. Dit kan onze lokale democratie verlevendigen en beter laten functioneren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.