Geduld met Jagershuis in verval is op

Het geduld van wethouder Herbert Raat met de eigenaar van het Jagershuis aan de Amstelzijde is op, laat hij op zijn weblog weten. Die eigenaar is de firma Breevast B.V. en het historische gebouw wordt gekenmerkt door een grote mate van achterstallig onderhoud. Raat heeft er gemeentelijke inspecteurs op af gestuurd.

Het gebouw voldoet volgens hen niet aan de eisen uit de Woningwet, de Erfgoedwet en de Monumentenwet. “Zelf ben ik ook een aantal keren wezen kijken en mijn conclusie is dat Breevast het pand laat verkrotten.”

Doorgerotte kozijnen, kapotte ruiten, waardoor water en wind vrij spel hebben, ontbrekende dakpannen en een van het hoofdgebouw zichtbaar losgeraakte oostelijke vleugel zijn enkele van de gevolgen daarvan.

“Langdurige lekkage leidt tot een verslechtering van de kapconstructie. Het schilderwerk is in zeer slechte conditie. Groot onderhoud, om verder verval van de houten elementen te voorkomen, is noodzakelijk”, zegt Raat.

Het voormalig hotelgedeelte is niet verwarmd. “De maat is vol”, briest Raat. B&W geven Breevast, overigens toch al negatief in het nieuws, zes weken de tijd om de zaak in orde te brengen. “Als ze het gebouw niet herstellen dan gaan we een handhavingstraject starten. Dit betekent in de praktijk een last onder dwangsom. Ik hoop dat het niet zover hoeft te komen.” Aldus Raat.

Het Jagershuis is onderdeel van Rijksbeschermd dorpsgezicht ‘Buurt over Ouderkerk’. Breevast B.V. kan ontwikkelen, maar alleen als de plannen passen binnen die kaders.

Raat: “In augustus heb ik aangekondigd met collega Peter Bot van Ruimtelijke Ordening streng te sturen op welstand en kaders binnen het bestemmingsplan. We hechten grote waarde aan het aanzien van het Jagershuis als onderdeel van het Rijksbeschermd Dorpsgezicht. Het verdienmodel van Breevast B.V is voor ons niet leidend voor de toekomst van het Jagershuis.

 

Lees ook:Jagershuis misschien weer ‘historisch’ hotel
Lees ook:Bba wil geen sloop Jagershuis
Lees ook:Verzet tegen vervanging Jagershuis door woningen
Lees ook:Eigenaar vergunningloos verbouwd pand nogal spoorloos
Lees ook:Kwit Fit-pand moet nu snel ‘netter’ worden

Eén reactie op “Geduld met Jagershuis in verval is op

  1. Kees

    Direct een onteigeningsprocedure opstarten en alles laten opknappen op kosten van Breevast BV met hun mafia-verdienmodel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.