Bba wil geen sloop Jagershuis

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat B&W snel met een ‘passende oplossing’ komen, voor het met sloop bedreigde Jagershuis. Het is rijksmonument maar dreigt als zodanig te worden geschrapt. Fractielid Linda Roos is tegen de geplande sloop.

BbA, ooit gesticht om het oude Leger des Heils gebouw overeind te houden (wat niet is gelukt), vindt dat met bewoners en deskundigen moet worden gepraat. Er is volgens die fractie al zoveel tegen de vlakte gegaan. En de gemeente moet nadenken over de ontwikkeling van het gebied rond het Jagershuis aan de Amstel.

’t Jagershuis staat sinds 1970 op de Rijksmonumentenlijst en is gelegen binnen Rijksbeschermd dorpsgezicht buurt over Ouderkerk. Maar Breevast B.V. heeft aan omwonenden de plannen van eigenaar Aemstel Monuments BV gemeld. ’t Jagershuis zou worden gesloopt om plaats te maken voor 7 woningen. Om die te kunnen bouwen vroeg de eigenaar Rijksmonumenten ’t Jagershuis van de monumentenlijst af te voeren. Die procedure loopt, maar het pand staat tot op heden nog steeds op de lijst, wegens ingediende bezwaren van verontruste inwoners. Die worden binnenkort door de rechter beoordeelt.

 Verarming

‘t Jagershuis ligt binnen een beschermd dorpsgezicht en dat is niet voor niks, vindt bbA. “Naar architectuurhistorisch oordeel is het een bijzondere oude pleisterplaats, aan een voor de regio belangrijke vaarroute. Voor bewoners en ondernemers is het een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Voor recreanten een geliefde bestemming vanwege de kleinschaligheid, het aansprekende karakter en de schilderachtige architectuur. Slopen van het huidige pand zou in alle opzichten een verarming betekenen van deze kwetsbare plek in de gemeente. Iets waar bbA zich ernstige zorgen over maakt.”

De fractie citeert, wat er werd gezegd bij de opening van de Amstelveense beeldbank: ‘Er is al teveel verloren gegaan’. Burgerbelangen roept B&W – naan eigen zeggen namens veel verontruste inwoners – op sloop te voorkomen.

 

Lees ook:Jagershuis misschien weer ‘historisch’ hotel
Lees ook:Geduld met Jagershuis in verval is op
Lees ook:Verzet tegen vervanging Jagershuis door woningen
Lees ook:SP vraagt opheldering over sloop seniorenwoningen
Lees ook:Bot juichend over actie oude Bankrashal

2 reacties op “Bba wil geen sloop Jagershuis

 1. Frank Bikker

  Volkomen nu eens eens met bbA! Ik hoop dat diverse ondernemingsverenigingen zich hierbij aansluiten, de historische verenigingen van Ouderkerk en Amstelveen en vereniging behoud Amstelland.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Als taalcoach ben je met de zin “Volkomen nu eens eens met bbA” niet echt behulpzaam voor jouw doelgroep.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.