Raadhuis rookvrij – ook voor de deur komt verbod

Binnen het gebouw roken, mocht al niet, maar per 1 januari wordt het raadhuis nog strenger op dat punt medewerkers en bezoekers. Tot voorkort was er een rookkamer, maar die bestaat niet meer. En ook voor de deur duldt de gemeente geen rokers meer, dus niet meer onder de overkapping, waar rokers droog stonden.

Net als trouwens op het balkon op de eerste etage, waar men in de pauzes van raadsvergaderingen sommige raadsleden vindt (ook de vorige ‘vaste’ burgemeester en nu ereburger Jan van Zanen trouwens). Ook is roken verbonden bij de parkeergarage en op het dak van het gebouw.

Bij de officiële opening van de gemeentelijke ultieme jacht op rokers op 2 januari (16.00 uur) bij de hoofdingang van het raadhuis zijn Bart de Wolf van KWF Kankerbestrijding en de in Amstelveen wonende huisarts Ilona Statius Muller aanwezig.

De laatste, werkzaam in de Pijp in Amsterdam, maar wekelijkse bezoekster van de bibliotheek in het Stadshart kreeg voor elkaar dat ook voor dat pand in het Stadshart (dus voor boekhandel Venstra) onder de luifel niet meer mag worden gerookt. Wethouder Herbert Raat (zelf een ex-roker) opende daar eerder dit jaar een rookvrije zone door een bord te onthullen waar dat op stond.

“Ik zie vrijwel elke dag in mijn praktijk de gevolgen van roken”, zei Statius Muller bij die gelegenheid. “Nog steeds gaan jongeren roken als ze tiener zijn. Als ze er dan op latere leeftijd af willen is dat heel moeilijk, omdat ze zwaar verslaafd zijn. We moeten de mensen ervan bewust maken dat het niet normaal is te roken.” Het gaat volgens haar om bewustwording. Daartoe zet de gemeente blijkbaar een nieuwe stap….

 

Lees ook:Raadhuis nu rookvrij
Lees ook:Luifel bij Venstra en Bieb nu rookvrije zone
Lees ook:ChristenUnie: geen rookvoorziening in jongerencentrum
Lees ook:Parkeren nu gratis bij raadhuis
Lees ook:B&W: raadhuis naar centrum van A9-tunnelgebied

Eén reactie op “Raadhuis rookvrij – ook voor de deur komt verbod

  1. Rotary-vriendje

    Heel Amstelveen is op een gegeven moment uitgerookt. Wat zou dat een mooi begin van 2018 zijn !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.