Hoorzitting bezwaarschrift nu aangekondigd

Herbert Raat

Het heeft even geduurd, maar de hoorzittingen van de ambtelijke Commissie Bezwaarschiften worden nu op de website van de gemeente aangekondigd. Zij zijn in principe openhaar (al zijn daar weer veel uitzonderingen op), maar werden tot nu toe niet – zoals bijvoorbeeld de openbare vergaderingen van de gemeenteraad. In een brief aan die raad schrijft wethouder Herbert Raat dat dankzij amstelveen.blog.nl en Wil Roode van de Vrijwilligersraad Minima Amstelveen (VMA) de openbaarmaking er nu door is.

Overigens is de aankondiging daarvan – vermelding van data, tijdstippen en onderwerpen – volgens hem niet wettelijk verplicht, maar een service van de gemeente op het gebied van de transparantie. Met andere woorden: Hoorzittingen zijn wel openbaar, maar wanneer die plaats vinden hoeft niemand te weten. In het vervolg kan wanneer die plaats vinden worden gezien op www.amstelveen.nl/bezwaarschrift.

Er worden, meldt Raat, onder meer bezwaren over vergunningen en handhaving behandeld. Overigens zijn bezwaren inzake het ambtenaren gerecht en het sociale domein niet openbaar, wegens privacy gevoeligheid.

 

 

Lees ook:Vindmachine
Lees ook:Bezwaren liefst onder gemeentelijke pet
Lees ook:Klachten zorg nu direct naar gemeente
Lees ook:Gemeente biedt geen ‘Joodse’ huish. hulp meer
Lees ook:Raat: OM steekt spaak in wiel aanpak spijbelen

2 reacties op “Hoorzitting bezwaarschrift nu aangekondigd

  1. P.G. van Faassen

    Gefeliciteerd mevrouw Wil Roode, Johan Bos en Herbert Raat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Gefeliciteerd. Ik hoop een stapje dichterbij verdere transparantie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.