Korting bij digitale aanvragen gemeentelijke diensten

Wie digitaal bij gemeente uittreksels of om ophalen van grof huishoudelijk afval vraagt, krijgt in het vervolg korting. De elektronisch snelweg is nu eenmaal snel en bespaart de gemeente kosten. Vandaar de korting. Via het digitale loket Balie Online, op www.amstelveen.nl, kunnen allerlei zaken digitaal worden geregeld. Zoals het maken van een afspraak, melden dat de straatverlichting niet werkt of het aanvragen van sommige uittreksels.Een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie – voorheen burgerlijke stand genoemd – is eenvoudig. Na het inloggen met DigiD en het doorlopen van een aantal stappen kan online worden afgerekend. De gemeente stuurt binnen twee werkdagen het uittreksel per post toe. De aanvrager krijgt een korting van € 1,76.  Wie het ophalen van grof huishoudelijk afval digitaal regelt, krijgt € 2,00 korting op de voorrijkosten.

Behalve uittreksels met naam, en/of naam van partner, adres- en woonplaatsgegevens en andere gegevens, kunnen ook geboorte- en echtscheidingsaktes en aktes van beëindigd geregistreerd partnerschap via internet worden aangevraagd. Met DigiD kan de gemeente de identiteit van de burger verifiëren. Daardoor hoeft de aanvrager geen persoonsgegevens in te vullen. Bovendien kan dan de status van de behandeling van het verzoek op de persoonlijke internetpagina Mijn Balie Online worden gevolgd.

Lees ook:Amstelveners toppers in DigiD contact met gemeente
Lees ook:Amstelveen loopt voorop met balie online
Lees ook:Afval iets beter gescheiden
Lees ook:Stickeractie tegen illegaal grof vuil
Lees ook:Gemeente: adoptie afvalcontainers in wijken

Eén reactie op “Korting bij digitale aanvragen gemeentelijke diensten

  1. Fam. Wakjira

    Wij willen graag groofafval koring ontvangen voor de period binnen twee weken.

    Groeten,
    L. Booji

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.