Eenhoorn: Criminaliteit dringt in bovenwereld

Bas Eenhoorn

Evenals elders in het land wordt de Amstelveense veiligheid steeds meer bedreigd doordat de onderwereld zich in de bovenwereld binnen dringt. Dat kan in de businessclub van voetbalverenigingen of in de top van politieke partijen zijn. Die waarschuwing kwam donderdag van burgemeester Bas Eenhoorn in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM).

“Dit is levensgevaarlijk en wij zijn er te weinig attent op”, zei hij in een reactie op een veelheid van vragen over woninginbraken, die in aantal dit jaar weer zijn gestegen, na afname de laatste jaren. Het dieptepunt in 2013 is nu qua diefstal in woningen weer voorbij gestreefd.

Tot zijn verbazing had Joep van Erp (SP) in de begroting voor volgend jaar gelezen dat die criminaliteit vrijwel niet te beïnvloeden is door de gemeente. Dat laatste is een waarheid als een koe, zei Eenhoorn. Veranderingen in criminaliteit maken het volgens hem noodzakelijk het integrale veiligheidsplan te herzien en opnieuw prioriteiten te stellen. De onderwereld, die zich in de bovenwereld manifesteert, gaat heel slim te werk, zei hij.

Hij ziet veel in preventie via communicatie, elkaar waarschuwen enzovoort. De politie kan niet altijd snel optreden. “Als een groep Oostblokkers in Westwijk ’s nachts tekeer gaat, is die als de politie grootscheeps actie onderneemt alweer verdwenen.”

Radicalisering

Behalve woninginbraken ziet Eenhoorn ook het gevaar van radicalisering. Hij vroeg zich af of ‘het gedoe’ op het bureau bij de gemeente Amsterdam dat zich ermee bezig houdt daar tot vertraging leidt. Hij is er voorstander van de door hem gesignaleerde punten in een integraal veiligheidsplan op te nemen.

De burgemeester pleitte ook voor het meer gebruiken van zogenoemde Big Data. In Amsterdam analyseert men aan de hand daarvan al en het wordt naar zijn mening tijd dat ook de politie in Amstelveen dat gaat doen. Intussen kan de nationale politie niet voldoen aan de vraag. “Alle burgemeesters klagen daarover”, zei Eenhoorn.

 

Lees ook:‘Boete’ van € 2.500 voor bezit inbrekersgereedschap
Lees ook:Donkere dagen actie tegen inbraak
Lees ook:Plan van burgemeester voor Whatsapp buurtpreventie
Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester
Lees ook:Voorlichting over inbraakpreventie

41 reacties op “Eenhoorn: Criminaliteit dringt in bovenwereld

 1. Heikneuter

  Zou het dan ook niet handig zijn om zekere winkels te gaan doorlichten, waarvan je af kunt vragen, waarvan die leven.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rode Paprika

  Ach weer zo’n VVD-er, was hij niet Burgemeester in Alphen aan de Rijn ten tijde van die van der Vlist?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rode Paprika

  Een typische VVD-er dus. Al bij voorbaat mensen wantrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias.

   Uw haat jegens de VVD, hoe begrijpelijk ook, betekent dat niemand uit die partij ook maar iets goed kan doen en al bij voorbaat veroordeeld is. Mag weel, maar enige argumentatie zou leuk zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rode Paprika

    Namen, name en shame? Hooijakkers, van Rey, Steur, Opstelten, Teeven, Verheijen, Hennis, noem ze allemaal maar op tijdens het bewind van jouw Rutte misschien. Ik hoef niet met argumentatie te komen, iedereen weet dit. En het is nog maar een schijntje van wat er zich allemaal afspeelt binnen die partij, U ken ze toch ook wel? De netwerkertjes, de graaigragertjes? En ja ik heb een enorme hekel en afschuw van de VVD, in al haar gelederen en in al haar leiders nu weer op posten ministers neergezet binnen het nieuwe kabinet. Zijlstra die straks de rechtstaat afschaft, godzijdank hopelijk gecorrigeerd door een of andere Kaag…Voor mij is de VVD een slavenpartij. Als de leden zelf maar goed heenkomen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     De laatste tijd valt de VVD erg in de prijzen maar als je kijkt in het verleden dan konden de PvdA en het cda er ook wat van.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rode Paprika

      Ik weet dat u de PvdA ooit een hart toedroeg. Ik heb die partij van de leugens nog nooit gestemd. Ook CDA nog nooit gestemd. Daarom, om dit soort reacties van @Frank Bikker denk ik heimelijk, dat hij niet echt een SP-er is.

        /  
    2. Rotary-vriendje

     De VVD is een beetje een omstreden clubje geworden. Natuurlijk zijn er integere VVD-ers, al moet je ze met een lampje zoeken. Frans Weisglas bijvoorbeeld, één van de weinige binnen de VVD. Begrijp ook niet wat die man daar nog doet. Veel te fatsoenlijk.

     Niet iedere katholiek misbruikt kinderen, maar het is wel het eerste waar ik aan denk als iemand zegt dat hij of katholiek is. Evenzo bij Hell’s Angels, enz. enz. Slavenpartij, mooi uitgedrukt.

       /   Beantwoorden  / 
 4. Elias

  Het woord ‘jouw’ voor Rutte laat ik maar voor uw rekening. Het geeft wel aan hoe u oordeelt. Wat dat betreft zou u een merkwaardige rechter zijn. Geen enkel argument dus, maar namen. En als al anderen in de partij slecht zijn, is iedereen daar dat wel. Als een paar gekleurde medemensen schuldig zijn, treft de hele bevolkingsgroep wel een oordeel. Enzovoort. Dat er ook bij de SP, de PvdA, het CDA en andere partijen wel mensen zijn geweest die nou niet bepaald brandschoon bleken, is een andere kwestie. Maar goed argumenten hoeft u niet te noemen, alleen namen. Ik begrijp het….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode paprika

   En er zullen vast wel een aantal integere zijn, maar die blijken dus allemaal toch de partijlijn te volgen. En dus geen afstand te nemen van diegenen die er een potje van maken. En gekleurde medemensen? Waar heeft u het over? Appels en peren dus. Overigens had ik het ook over de walgelijke partijstandpunten van de VVD en het niet vertegenwoordigen van die gekleurde medemens. Maw ik verafschuw de VVD om haar standpunten. En die MP met zn pleur-op. En Amstelveen met haar VVD beleid waarbij iedereen die niet voldoet aan de criteria van rijk, rijk, rijk uit de gemeente kan oppleuren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Elias

    U baseerde uw oordeel op door u genoemde namen. Dat ik een gekleurde bevolkingsgroep noemde, komt door uw wijze van generaliseren. Overigens heb ik niet de indruk dat u de Amstelveense gemeentelijke stukken goed kent en oordeelt op grond van landelijke politiek volgens door u bejubelde media.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Eer lijk gezegd denk ik dat ik meer weet dan u denkt, heb een aantal jaren hier bij een politieke partij gezeten, Frank Bikker weet dat wel…., ben er nu even klaar mee. En dan nog wat, welke media bejubel ik? Die ‘ onafhankelijke’ die er niet meer is?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Rode Paprika

     En als laatste, wegens VVD woningbeleid alhier waarbij er geen woningen voorhande zijn voor de wat minderbedeelden, ben ik volgens goed gezegde van de VVD maar opgepleurd.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank Bikker

      Op verschillende vlakken moet ik RP nu wel gelijk geven.
      Namelijk het enige onafhankelijk medium alhier is Amstelveen Blog en hier is ook zo, als je hier in de financiële moeilijkheden komt door scheiding, ziekte of andere zaken mag je van deze gemeente letterlijk oppleuren. Zo is mij een schrijnend geval bekend die de mededeling kreeg van een ambtenaar die “zorg op maat “moest leveren van de gemeente, het advies kreeg om naar Groningen of Leeuwarden te verhuizen. Dit is niet incidenteel, maar de coalitie beweert glashard dat zij de juiste zorg levert.

        /  
 5. Rode Paprika

  Hij is er te weinig ‘ attent op’ ? Misschien moet dat alert zijn?? Hier is toch door in ‘t Veld nog nooit op voorgesorteerd? Of is er sinds die VVD-er Eenhoorn hier is de maffia binnengedrongen? Hoe zit dat nou?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rode Paprika

  Ik heb netjes misschien gezet achter ‘ jouw’ Rutte. En ik ben geen rechter. Wel iemand die kritisch de politiek volgt en zeer kritisch naar de VVD toe ben. En haar benepen standpunten juist over anderen. Dus vergelijk geen appels met peren aub. U oordeelt over mij, ik oordeel slechts over de VVD.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Willem van Klaveren

  Eenhoorn: Criminaliteit dringt in bovenwereld

  Briljante analyse. Knap hoor. [gênant dit]

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Hoe komt het dat in ‘t Veld of hoe heette ze ook al weer, nooit dit soort schandalen aan de kaak heeft gesteld? Eenhoorn weet zeker beter? Of is de VVD de boosdoener? Met in het achterhoofd ene van der Vlis, waar hij in Alphen ad Rijn niks mee kon? Hoe kan een man van 72 waarnemend Burgemeester worden? Leg mij dat eens uit. WIE heeft die man gekozen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Willem van Klaveren

    Eenhoorn heeft een pensioengat en een te dure villa. Tja dan moet je op je 72e nog aan de bak.
    Maar hij hoeft niets te doen hoor. Alleen maar aanwezig zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Klopt, dat zijn de hardwerkenden he? Waar de VVD prat op gaat.Tot je dood werken of anders er door kanker bij neervallen. Kansen scheppen, ook als je kanker hebt. Deze 72 jarige man heeft geluk gehad.

       /   Beantwoorden  / 
 8. 🤡

  Als voorzitter van de gemeenteraad is het misschien handig voordat de Burgemeester voordat hij het over Big Data heeft , alles op ICT gebied in de gemeente op orde is en dat wethouders hun laptop niet verliezen. (Brandes)😂

    /   Beantwoorden  / 
 9. Elias

  @Rode Paprika. Eigenlijk schurken alle partijen, de VVD voorop, met uitzondering van de SP, in uw ogen aan tegen de criminaliteit. Mocht dat gedachtegoed gebruikelijk zijn in die kring, dan begrijp ik wel dat de SP nooit aan enige coalitie deelnam. Het komt neer op zoiets als: Iedereen is slecht behalve wij. Ook een opvatting, maar die leidt natuurlijk in Nederland tot niets. Jammer toch dat hier geen éénpartij bewind bestaat, zoals in China, waar ooit de door de SP bejubelde Mao aan de macht was.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Luis in de pels

   In Amstelveen is – praktisch gesproken – één partij aan het bewind. De dmv subsidies, advertenties en begunstiging gelijkgeschakelde lokale pers smoort kritiek daarop, zoals ook hier weer.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

   @Elias Ik weet niet van welke partij je bent, misschien wel partijloos, maar ik begrijp je kritiek heel goed. Alleen hij doet niet ter zake. De SP krijg steevast de makkelijke kritiek dat ze geen verantwoordelijkheid nemen. Die kritiek gaat erin als koek, maar snijdt geen hout. En ik zal je uitleggen waarom. Als je partijen die samen groter zijn dan jouw partij en die qua wereldbeeld wel zo anders zijn dan die van jouw partij, qua verdeling van welvaart, sociaal beleid, solidariteit en noem maar op, dan is het logisch dat je dat ‘andere’ beleid niet aan een meerderheid wilt helpen.

   Dat heeft niets met ‘geen verantwoordelijkheid nemen’ te maken. De SP is altijd bereid goed beleid aan een meerderheid te helpen, maar dan moet het wel ten goede komen aan de richting waar die partij heen wil.
   Dat doet iedere partij en zeggen dat dat geen verantwoordelijkheid nemen is, is framing. Het is niet anders.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Elias.

    Blijft overeind dat goed beleid alleen SP-beleid is. De meerderheid denkt blijkbaar iets anders, dus hoeft SP nooit mee te regeren en kan blijven schreeuwen aan de zijlijn. Ook een methode natuurlijk, maar misschien niet zo effectief als water bij de wijn doen, wat de essentie van politiek lijkt…Overigens heb ik het over verantwoordelijkheid niet gehad.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     @elias Als we het enkel op lokaal niveau bekijken, doen hier toch nagenoeg alle partijen water bij de de wijn van de VVD, waardoor die onversneden blijft. Als u dan zegt dat de SP dat niet doet , dan heeft u volkomen gelijk. Het is hier zelfs zo, dat het niet uit maakt wat er gezegd wordt, maar wie het zegt. Zo had de SP een aantal jaren een voorstel ingediend voor subsidie voor de voedselbank. Nagenoeg iedereen tegen, maar een goed half jaar later doen wat andere partijen dat in wat gewijzigde vorm weer. Iedereen voor. Gek hè !

       /   Beantwoorden  / 
     1. Elias

      U bewijst met dit voorbeeld dat soms de VVD – of een andere partij – wel degelijk tot dezelfde conclusie kan komen als de SP.

        /  
    2. Frank

     Er zijn in diverse gemeenten toch coalities geweest en nog steeds zijn waar de SP in B&W zit, zelfs met de VVD, maar dat is de hr. Elias zeker ontgaan.

       /   Beantwoorden  / 
 10. Luis in de pels

  Wat een gotspe, een VVD-er die waarschuwt voor gebrekkige integriteit, (witteboorden-)criminaliteit, corruptie, malversaties, wederrechtelijke verrijking, belangenverstrengeling, vriendjespolitiek en begunstiging. Dat is als de vos die de passie preekt.

  VVD-er Eenhoorn waagt het zelfs om te pleiten voor betere handhaving in een gemeente waar die juist door een VVD-bestuurder bewust wordt nagelaten als hem dat electoraal beter uitkomt.

  @Elias, onderwereldfiguren die doordringen tot in de bovenwereld, doen dat via de VVD en niet via de SP. In veel gevallen hoeven zij zelfs niet door te dringen, want zij zitten er al.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias

   Wilt u zeggen dat de VVD een crimineel gezelschap is en iedereen daarin dus crimineel, c.q. dat het een voorwaarde is dat te zijn voor het lidmaatschap?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Luis in de pers

   Elias, als ik dat wilde zeggen, had ik dat geschreven.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Rode Paprika

   Een vvd-er die waarschuwt heeft slecht één ding voor ogen, namelijk volledige controle over iedereen. Een totalitaire staat dus. Zie die Eenhoorn. Meer camera’s, meer controle over onschuldige burgers, meer van alles om het wantrouwen van uit de politiek naar haar ingezetenen toe te kunnen inzetten. De rechtstaat ligt nu in handen van ene Sander Dekker. De rechtstaat kan men dus wel offeren tbv die VVD,die iedereen en alles van uit de samenleving wantrouwt. Amstelveen is hier een goed voorbeeld van. ‘Oppleuren als je geen ton per jaar verdient’.

     /   Beantwoorden  / 
 11. 🤡

  Zou dat niet komen dat bepaalde beroepsgroepen bij de VVD oververtegenwoordigd zijn en bij de SP ondervertegenwoordigd? Men denke aan projektontwikkelaars, vastgoedhandelaren enz. Enkel een voorbeeldje hoor!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias.

   Dus de door u genoemde beroepsgroepen zijn per definitie crimineel?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Elias heeft een manier van discussiëren zonder zuurstof.

    Waarom zou een beroepsgroep per definitie crimineel zijn als er rotte appels tussen zitten? Wat is dat voor vreemde redenatie?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Elias.

     Bij aan de VVD gerelateerde beroepsgroepen (althans bij groepen die men daar verwacht) zitten blijkbaar de rotte appels. Mij gaat het er om dat wordt volgehouden dar die, misschien ook wel bij andere partijen, maar geenszins bij de SP zitten. Is het anders dan is de discussie inderdaad zinloos. Maar zit zal wel weer een zuurstofloze opmerking zijn.

       /   Beantwoorden  / 
 12. 🤡

  Ik meen toch echt niet dat dat gezegd is, maar u bent natuurlijk geheel vrij om dat zo uit te leggen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Luis in de pels

  Bij VVD, corruptie en criminaliteit draait het meer om geld dan in enige andere partij, wetsovertreding resp. beroepsgroep.

  Elias, niemand beweert hier dat álle VVD-ers corrupt zijn, dat de hele VVD een criminele organisatie is en ook niet dat er geen rotte appels bij andere partijen zitten, maar alleen dat de VVD voor criminelen de aantrekkelijkste partij is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Juist, ook ik heb dat niet beweerd, maar het aantal dat in den Haag heeft moeten aftreden is toch wel opmerkelijk.
   En als je nu weer de nieuwe ploeg ziet, dan kan nauwelijks iets anders geconcludeerd worden dat Rutte zijn neus steeds langer wordt. En dat gaat door tot aan de Gemeente. Nu weer Raat, die goede sier maakt vwb Eneco…, altijd en eeuwig moet men in deze Gemeente Raat’s statements lezen en zien. De A9 heeft hij toch goed bestierd? NEEEEEEE, dat heeft hij niet, hij zat in het gekonkel met Schultz…, met Schiphol, KLM. WAAR is de onafhankelijke pers? Die eens een ander geluid laat horen? En DIE eens vragen stelt???? Die niet altijd met ja en amen worden beantwoord.

     /   Beantwoorden  / 
   1. 🤡

    @rp Ziet u niet in dat uw niet te bewijzen hysterisch gekrijs uw politieke achterban meer onderuit haalt dan helpt?
    Ik word ook schijtziek dat u juist hier over de onafhankelijke pers loopt te zeiken, omdat zeker mevr RP vindt dat de hr Bos niet dezelfde mening is toegedaan . Hieruit blijkt toch klip en klaar dat u een IQ heeft van een amoebe op wie lobotomie is toegepast.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     A ha, lobotomie. Is dat niet dat moeilijke woordje dat de heer Faessen uit zijn hoofd geleerd heeft?

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.