Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester

Bas Eenhoorn

De waarnemend burgemeester van Amstelveen, na het vertrek van Mirjam van ’t Veld, wordt drs. Bas Eenhoorn (71). Maandagavond vond in Haarlem overleg tussen de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en de Noord/Hollandse commissaris van de Koning, Johan Remkes, plaats. Daar is dat besluit uitgekomen. Remkes heeft hem benoemd.

Eenhoorn (VVD) neemt de functie waar tot er een definitieve opvolger van Mirjam van ’t Veld is benoemd. De waarnemer is benoemd omdat de opvolging naar wordt verwacht langer dan drie maanden gaat duren. Eenhoorn zal waarnemend burgemeester blijven tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De nieuwe gemeenteraad zal daarna een profielschets voor een nieuwe burgemeester vaststellen.

Het is de bedoeling dat Eenhoorn aandacht gaat besteden aan de bestuurscultuur in Amstelveen ten behoeve van het inwerkprogramma van de nieuwe gemeenteraad, college van Burgemeester en Wethouders en de (nieuwe) burgemeester.

 Jip en Janneke

Hij is nu onder meer Nationaal Commissaris Digitale Overheid en voorzitter van het Regie College Waddengebied. Eerder was hij onder mee burgemeester van de gemeenten Voorburg (1983-1996) en Schiermonnikoog (1976-1983) en waarnemend burgemeester van Vlaardingen (2014), Alphen aan den Rijn (2010 – 2013), Kaag en Braassem (2009-2010) en Lansingerland (2007).

Van 1999 tot 2003 was hij voorzitter van de VVD. Hij drong er in die functie bij toenmalig partijleider Hans Dijkstal op aan zich in Jip en Janneke taal uit te drukken.

 

 

 

Lees ook:Jan van Zanen heeft prostaatkanker
Lees ook:Mirjam voelt zich meer dan welkom
Lees ook:Fred de Graaf waarnemend burgemeester
Lees ook:42 sollicitanten burgemeester Ouder-Amstel
Lees ook:Jobke Vonk volgende week burgemeester Aalsmeer

5 reacties op “Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester

 1. partijkartel

  Het old boys network heeft letterlijk zijn werk gedaan.

  Johan Remkes (66), VVD een oud-prominent, benoemt en besluit van buitenaf de andere nog oudere 71 jarige VVD prominent zonder enige vorm van openbaarheid of inspraak of sollicitatieprocedure. De gemeenteraad mocht van deze provinciaal bestuurder even aanschuiven voor ‘overleg’ maar had de facto er niets over te zeggen en zei er in het openbaar ook niets over.

  Voor mogelijk wel EEN jaar als burgemeester. Dat heet dan interim.

  Waarom is niet gelijk begonnen met een vacature toen Mirjam vertrek aankondigde?
  De verkiezingen zijn slechts een excuus voor dit soort dingen.

  Welkom in het non-democratische VVD-Nederland. waarbij de D beter uit de naam kan worden geschrapt van die partij. Het partijkartel doet haar werk, zo blijkt maar weer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Bij wet mag dit, maar vreemd dat ik niets uit D66 hoek heb gehoord of was de locale coalitie en het pluche toch ietsje belangrijker dan de principes.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rode Paprika

  Ook de V van Volkspartij en de V van Vrijheid kunnen wat mij betreft worden geschrapt. De R van Roesje uitslapen kan worden toegevoegd. Of de B van Borreltje en de N van Netwerken en de K van Kansenpakken. En niet te vergeten de G van Golf. Wie weet een nieuw wedstrijdje? Wie heeft de beste naam voor de volgende partij die de kiezer een rad voor ogen draait?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rode Paprika

  Trekt deze man niet al jaren AOW? Met een gigantisch pensioen? Gaarne transparantie over zijn als toekomstig interim salaris? Even wat onderzoek doen en dan weten de burgers van Amstelveen ook wat meer over hun belastinggeld. Ja ik lul maar een beetje wat, want dat zijn normaal gesproken de reacties van rechts als een links iemand voor de baan gaat, nee voor de baan wordt gevreugd…..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Brilletje

  Als je eenmaal burgemeester bent glibber van het ene baantje naar het andere. Incestueus wereldje waar ze heerlijk met broodjes garnalen en dienstauto hun pensioentijd kunnen doden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.