CDA beducht voor volgende Dekmantel festival

Mirjam van 't Veld. Foto: amstelveenweb.com

Mirjam van ‘t Veld. Foto: amstelveenweb.com

Strikt genomen zijn weliswaar de aan de vergunning verbonden normen niet overschreden, maar er kwam wel een lawine van klachten wegens overlast tijdens het vorige Dekmantel Festival in het Amsterdamse Bos.

Inmiddels is er een vergunning aangevraagd voor hetzelfde festival in het komende jaar. Hoe gaat de gemeente als die wordt verstrekt dan overlast vermijden? Die vraag kwam van CDA-raadslid Gerard Hulsman tijdens de donderdag gehouden vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen. Hulsman wilde weten of er andere voorwaarden worden gesteld.

Wat dat laatste betreft kon wethouder Maaike Veeningen (D66) hem niet geruststellen. Er komt wel een gesprek vooraf met de organisatoren, zei ze. En ook dat vorig jaar de windrichting het geluid – vooral de bastonen – naar de Amstelveense bevolking had gestuwd. Zodat het goeddeels maak te hopen blijft dat deze keer de wind een andere kans op blaast.

 Vuurwerk

Hulsman wilde ook weten welke maatregelen er ter beteugeling van het vuurwerk rond Oudejaarsdag komen. Waarop burgemeester Van ’t Veld meldde dat er, zoals elk jaar, een draaiboek klaar ligt. Maar er zijn minder vuurwerkvrije locaties dan vorig jaar, zei ze. Daarnaast komt er volgens haar veel voorlichting. De gemeente betaalt niet aan een collectief vuurwerk mee. “Wij gaan dat niet structureel financieren.”

 

Lees ook:Geen centraal vuurwerk in Amstelveen
Lees ook:Raat: ‘Letten op randverschijnsel bij festival’
Lees ook:BBA wil overlast vuurwerk beteugelen
Lees ook:‘Geluid festivals binnen normen’
Lees ook:Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.