Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

De toestemming tot vroeg in de ochtend open te zijn, wordt de Bell’s Club aan de Amsterdamseweg voorlopig ontnomen. Dat heeft de burgemeester Mirjam van ’t Veld de gemeenteraad laten weten.

Op verzoek van de gemeenteraad werd vorig jaar tot een verruiming van de openingstijden voor horeca besloten. GroenLinks wilde dat de horeca vooral in Uilenstede langen open mocht blijven. Daar loopt nu een proef mee, waarbij andere horecazaken zich – als zij daarom vroegen – konden aansluiten. De meeste bedrijven voelden er weinig voor, maar voor vooral partycentra, discotheken en nachtclubs lag dat anders.

Daarom meldde ook de Bells Club zich aan voor deze pilot. Maar in korte tijd – tussen september en eind december – deden zich daar zeven verstoringen van de openbare orde voor, schrijft de burgemeester. Het ging om zware mishandeling van personen, vechtpartijen, overlast door de jeugd en openlijke geweldpleging tegen personen, laat de burgemeester weten.

“Ook zijn er klachten van omwonenden ingediend met betrekking tot overlast van bezoekers van de Bells Club. De politie heeft grote zorgen uitgesproken over de genoemde incidenten”, schrijft ze.

Hoewel de club in hun veiligheidsplan heeft aangegeven maatregelen te treffen om de veiligheid te waarborgen, blijkt uit het aantal en de aard van de incidenten die in een korte periode plaatsvonden, niet dat dit voldoende effect heeft om deze verstoringen van de openbare orde te voorkomen, vindt Van ’t Veld.

Ze wijst er op dat tegen horecabedrijven die aan de pilot meededen is gezegd dat in geval van onaanvaardbare overlast intrekking van de deelname kan volgen. Van ’t Veld: “In overleg met de politie heb ik besloten de deelname van de Bells Cub aan de pilot verruimde openingstijden voor de duur van twee maanden in te trekken met ingang van 1 februari. De club kan wel open blijven gedurende de normale openingstijden.”

De verruiming, waarvoor behalve GroenLinks vooral VVD en D66 zich hard maakten, houdt in dat horecazaken in de week tot 03.00 uur open mogen blijven en in het weekend tot 05.00 uur.

 

Lees ook:Bells Club en Partycentrum blijven langer open
Lees ook:Proef met nachtvergunning café’s – D66 en GL blij
Lees ook:Minder overlast voor inwoners
Lees ook:Horeca niet unaniem blij over nachtvergunning
Lees ook:D66 wil open afvalstation op zondag

4 reacties op “Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken

  1. Frank Bikker

    Heel goed burgemeesteres!! Omstreeks die tijden zijn vaak toch maar enkel figuren die met hun neus in de bakpoeder hebben gehangen actief. De goeien niet te na gesproken natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. strenge handhaver

      Laat die jongens toch eens een lekker drankje tot zich nemen.

      Dat die Frank Bikker ieder bromfietsclub lid meteen maar bestempelt tot een vuige coke snuiver is beschamend.

      Bah.

      Maar ja, links en repressief. Zelf niet het geweld schuwen bij dubieuze demonstraties.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Gerben

    De stad rukt op naar het zuiden. Boven de Graaf A Laan is het niet meer pluis.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    Verruiming van openingstijden, waarvoor behalve GroenLinks vooral VVD en D66 zich hard maakten, houdt in dat horecazaken in de week tot 03.00 uur open mogen blijven en in het weekend tot 05.00 uur.

    Wat hebben die partijen toch tegen mensen die ‘s nachts graag ongestoord willen kunnen slapen? ‘Leven en laten leven’ betekent in dit geval: ‘Zelf ‘s nachts lekker doorzuipen en anderen laten slapen’.

    Een verruiming van openingstijden is alleen mogelijk bij voldoende politiecapaciteit en die is er duidelijk niet, zelfs overdag niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.