BBA wil overlast vuurwerk beteugelen

J. Bakker (bbA)

Niet het consumentenvuurwerk volledig verbieden, maar een systeem invoeren om snel overlast te voorkomen. Niet in brand steken verbieden, maar de brandweer een app in handel geven om er snel bij te zijn als een huis vlam vat, zogezegd. Dat wil coalitiepartij Burgerbelangen (bbA). De fractie in de gemeenteraad vraagt B&W of die het systeem kennen. En om – komt ie weer – onderzoek. 

Die stelde er vorig jaar ook al vragen over aan B&W, maar kreeg nooit constateert de fractie nu. In andere gemeenten – zoals Amersfoort, Utrecht en Hilversum – wordt dat zogenoemde vuurwerkdetectie systeem al toegepast. Er komt steeds meer aandacht voor de aan vuurwerk op (en rond) oudejaarsavond verbonden risico’s, constateert bbA-fractievoorzitter Jitze Bakker, die ook wijst op de overlast die dat ook in Amstelveen met zich meebrengt.

“Met het systeem van vuurwerkdetectie kan de overlast worden teruggedrongen. Het systeem geeft met grote precisie de plaats van het afsteken van vuurwerk aan, waardoor handhavers heel snel op de plaats van de overlast kunnen zijn. Op deze manier kan handhaving zeer effectief worden ingezet”, zegt hij.

Onderzoek

Zijn fractie vraagt nu maar eens opnieuw of het B&W het overlast werende systeem kennen en of er al initiatieven zijn genomen om te onderzoeken of het systeem van vuurwerkdetectie in kwetsbare wijken binnen Amstelveen kan worden toegepast. Na een jaar een vraag om een onderzoek dus, waarvan de resultaten dan beschikbaar moeten worden gesteld. Zodat bij de volgende jaarwisseling (2018/ 2019) vuurwerk kan worden terug gedrongen. Bakker wil weten of daartoe al concrete plannen bestaan.

En als dat zo is wil bbA dat de resultaten van dat onderzoek beschikbaar worden gesteld. Verder vraagt Bakker of er voor 2019 al concrete plannen zijn om de risico’s rond het afsteken van vuurwerk terug te dringen.

 

Lees ook:Geen centraal vuurwerk in Amstelveen
Lees ook:GroenLinks-fractievoorzitter: centraal wijkvuurwerk
Lees ook:Regels voor vuurwerk bij jaarwisseling
Lees ook:Vuurwerkregels vrijwel niet te handhaven
Lees ook:Gemeente: vuurwerkresten opruimen voor kindveiligheid

Eén reactie op “BBA wil overlast vuurwerk beteugelen

  1. Frank

    BbA stelde er vorig jaar ook al vragen over, maar kreeg nooit antwoord. En nu vlak voor het uur U stellen ze weer die vraag! Heeft bbA zelf niet een beetje opgelet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.