Jeugdoverlast lijkt bodem wel te hebben bereikt

politie-1608[1]Sinds 2008 is de jeugdoverlast in Amstelveen constant gedaald, maar tot en met augustus bleef het aantal meldingen (272) vrij gelijk aan dat in dezelfde periode van 2012. In 2009 waren het er nog meer dan 600. Maar de bodem lijkt nu dus bereikt. Stabilisering, noemt de gemeente dat. En wethouder Herbert Raat van Jeugd en Handhaving wijst er naar aanleiding van de periodieke rapportage op dat jeugdoverlast nu eenmaal nooit volledig valt uit te bannen. Maar het liep een paar jaar geleden vol wel de spuigaten uit.

De tweede periodieke rapportage ‘Jeugd en Veiligheid en Handhaving’ van B&W aan de gemeenteraad laat verder zien dat de overlast weer toenam in Bankras, Keizer Karelpark, Elsrijk, Patrimonium-Randwijck, Oude Dorp-Bovenkerk en Westwijk.

Met 53 meldingen in de eerste acht maanden van dit jaar heeft Westwijk-Oost veruit het meest te kampen met jeugdoverlast. Het is dan ook de grootste wijk, waar ook nogf eens de meeste jongeren wonen, constateert de gemeente.

De overlast door jongeren in Groenelaan daalde fors. In 2009 waren er 60 meldingen, vorig jaar 38 meldingen en nu tot en met augustus nog maar 15. Afname was er ook in het Stadshart, Middenhoven, Waardhuizen en Kostverloren.

“Het algemene beeld is dat er geen spectaculaire wijzigingen zijn ten opzichte van de eerste vier maanden van dit jaar”, zegt Raat. “Het is onmogelijk dit naar een vul terug te dringen. De dalende lijn kan dan niet eindeloos aanhouden. Maar ik blijf er samen met de burgemeester bovenop zitten. In wijken waar de cijfers oplopen, kijken we of een specifieke aanpak gewenst is.”

De periodieke rapportage ‘Jeugd en Veiligheid en Handhaving’ bevat ook informatie over cameratoezicht, het aantal en soort vernielingen in de stad, verbalen over parkeren en meldingen van overlast, op het gebied van milieu  en last van parkeren en verkeer. Geïnteresseerden kunnen de volledige rapportage downloaden van www.amstelveen.nl.

 

Lees ook:Jeugdoverlast daalt, maar stijgt in Westwijk en Randwijck
Lees ook:Minder jeugdoverlast, meer vandalisme en vernieling
Lees ook:Jeugdoverlast lijkt minder te worden
Lees ook:Record aantal deelnemers bij Senders tournooi
Lees ook:Straatroof, winkeldiefstal en zedenmisdrijf stijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.