Straatroof, winkeldiefstal en zedenmisdrijf stijgt

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

Hoewel het aantal winkeldiefstallen, zedenmisdrijven en straatroven tot en met augustus van dit jaar fors zijn gestegen, gaat het volgens burgemeester Mirjam van ’t Veld goed met de veiligheid in Amstelveen. Zij constateert op basis van een regionale rapportage dat de indexen voor overlast en onveiligheidsbeleving door burgers dalen. Dat schrijft zij aan de gemeenteraad.

Het aantal inbraken uit woningen en schuren stabiliseert, hoewel er tot en met augustus nog altijd een kleine 280 werden gesignaleerd. In het Stadshart wordt in samenwerking met winkeliers gepoogd de zakkenrollerij en winkeldiefstal terug te dringen. Zakkenrollerij daalde in de eerste acht maanden trouwens met 23 procent en er werden ook minder (bom- en snor-) fietsen gestolen (-36%). Verder nam de jeugdoverlast af met 40%.

Daar staat tegenover dat er meer uit auto’s werd gestolen (383 keer in vergelijking met 355 keer in 2014). Het aantal straatroven werd verdrievoudigd (van 5 naar 15). Datzelfde geldt ruimschoot voor het aantal zedenmisdrijven (van 10 naar 34). Winkeldiefstal steeg met 30%. Ook het aantal geweldsmisdrijven steeg licht.

Qua geluidsoverlast spande Uilenstede de kroon. Daar werden 60 incidenten (vooral vóór de zomer) gemeld.

 

 

 

Lees ook:Amstelveen veiliger geworden
Lees ook:Misdrijven Amstelveen 4% gedaald
Lees ook:Stadshart koploper in diefstal
Lees ook:MInder inbraak, meer straatroof en drugshandel
Lees ook:Aantal aangiften delicten gedaald met twee procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.