Bureau onderzoekt verbeteringen OV

Bureau Goudappel Coffeng onderzoek of in de nieuwe dienstregeling door Connexxion voor Amstelveen wel de juiste keuzes zijn gemaakt. De Adviescommissie Amstelland-Meerlanden (bestaande uit wethouders Verkeer en Vervoer van o.a. Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen) steunt de Vervoerregio in het streven om de uitvoering van het door Connexxion geboren openbaar te verbeteren. De nieuwe dienstregeling werd ondermaats uitgevoerd volgens de Vervoerregio en leidde tot een boete voor Connexxion.

Connexxion levert een verbeterplan op basis waarvan een tweede boete kan worden voorkomen, schrijft wethouder Jeroen Brandes aan de gemeenteraad. Op grond van de meest voorkomende klachten wordt onderzoek door Bureau Goudappel Coffeng gedaan naar verbeteringen in de nieuwe buslijnvoering.

Begin april worden de resultaten ter bespreking voorgelegd aan de Adviescommissie.

R-net

Specifiek voor de R-net bediening in de verstedelijkte gebieden, zoals in Amstelveen, adviseert de Adviescommissie aan Goudappel Coffeng te analyseren of Connexxion hierin de juiste keuzes heeft gemaakt. Een vraag daarbij is of de meest optimale bediening is gevonden.

Ook stelt de commissie voor Goudappel Coffeng te laten onderzoeken of er nadere optimalisaties mogelijk zijn in onder andere het lokale busvervoer. Een eerste analyse van Goudappel Coffeng zal naar verwachting eind maart 2018 gereed zijn en begin april 2018 door de Adviescommissie worden besproken met de Vervoerregio en Connexxion. Eventuele aanpassingen worden indien mogelijk per 22 juli doorgevoerd, anders begin december.

 

Lees ook:Fijnmazigheid OV beter geworden als ‘eerste stap’
Lees ook:Brandes wil beter busvervoer in Amstelveen
Lees ook:Kinderziektes bij start Noord-Zuidlijn
Lees ook:Bus 199 rijdt in april weer door Bovenkerk
Lees ook:VVD: altijd tegen slecht OV bezwaar gemaakt

Eén reactie op “Bureau onderzoekt verbeteringen OV

  1. Frank

    Er zijn genoeg klachten opmerkingen, alternatieven via de wijkfora binnengekomen. Maar nu huurt men weer een duur extern bureau in die vanachter een bureau weer iets in elkaar gaan knutselen waarvoor misschien geen draagvlak is. Of dit nu handig is, als je participatie in je vaandel beweert te hebben staan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.