Ook PvdA tegen opheffen tramhaltes

Jeroen Brandes

Evenals  Burgerbelangen (BBA) pleit ook de PvdA voor handhaven van met verdwiijnen bedreigde haltes van sneltram 51.  De fractie komt in de gemeenteraad woensdag met een amendement, inhoudende  wel akkoord te gaan met het voorstel voor de Amstelveenlijn, maar de toestemming voor opheffen van haltes daar voorlopig uit te lichten. Voor de opheffing ervan moeten B&W eerst met betere argumenten komen, vindt de PvdA. Pas daarna kan de raad alsnog een besluit over de haltes nemen. PvdA-raadslid Jeroen Brandes constateert dat het besluit over de Amstelveenlijn zo ongeveer het belangrijkste is van de laatste jaren.  “Het bepaalt voor een belangrijk deel de mobiliteitsmogelijkheden voor Amstelveners naar een treinstation en naar het centrum van Amsterdam” zegt hij.  Brandes constateert dat het in de nu voorgestelde plannen in de toekomst onmogelijk wordt rechtstreeks van Westwijk naar Amsterdam CS te reizen met lijn 51.  Men kan nog van Westwijk naar Station WTC en van het stadshart met lijn 5 naar Leidseplein en Amsterdam CS. Op WTC is er een nieuwe overstap op een metro van WTC naar Amstelstation en Amsterdam CS.

Maar vooral het verdwijnen van haltes heeft tot veel, door de PvdA gedeelde, kritiek van burgers geleid.  Burgerbelangen wil die aan Gondel en in het Centrum overeind houden, de PvdA voegt daar die aan Marne bij.  De haltes aan Marne en Gondel vindt de PvdA belangrijk, omdat er een daar dichtbij te bouwen nieuwe wijk in de Middelwaard komt. De halte in het centrum  is nodig voor degenen die naar het winkelcentrum en de vrijdagmarkt willen, uit het zuiden. De argumenten van B&W de haltres maar op te heffen het overtuigen de fractie  “nog geheel niet”, zegt Brandes

 

Lees ook:Halte Gondel moet van raad blijven
Lees ook:Ook kritiek van D66 op plannen Amstelveenlijn
Lees ook:‘Amstelveenlijn wordt drama voor ouderen’
Lees ook:Burgerbelangen wil haltes Gondel en Stadshart behouden
Lees ook:Nieuwe partij verwijt VVD ‘sorry’ voor tram 51

2 reacties op “Ook PvdA tegen opheffen tramhaltes

  1. S

    Gooi eerst een een spellingchecker over het artikel heen..

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Groot gelijk hr. Brandes. Het OV naar plaatsen waar de mensen wonen is nu wel genoeg uitgeloogd en al dat overstappen maakt de boel ook alleen maar langzamer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.