Kerstrit met Gluhwein per museumtram

De historische kersttram komt er weer aan. Zondag 23 december kan men met de Elektrische Museumtramlijn tussen Amsterdam en Amstelveen weer een tocht in kerstsfeer maken met de Elektrische Museumtramlijn van Amsterdam. Onderweg worden Glühwein en andere versnaperingen geserveerd, in een verwarmde historische tram. ‘De tocht gaat over de mooiste tramlijn van Nederland langs het Olympisch stadion en het Amsterdamse Bos naar de oude dorpskern van Amstelveen’, meldt de organisatie. De kersttram vertrekt om 13:00 achter het Haarlemmermeerstation, aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Men kan op zondag in de omgeving gratis parkeren. De tram is rond 15.00 uur bij het Haarlemmermeerstation terug. Gezien het aantal zitplaatsen is reserveren is verplicht. Prijs voor deze tocht € 20, kinderen tot en met 10 jaar € 10.  Aanmelden via http://museumtramlijn.org/evenementen.php of telefoon 0612797221. Als de rit van 13:00 volgeboekt is, rijdt er – alleen bij voldoende belangstelling – een extra kersttram om 15:30. Sneeuw verhoogt volgens de organisatie wel de kerstsfeer, maar bij extreem weer of overmacht (weerswaarschuwing) gaan ritten niet door. Geld wordt dan teruggestort.    

 

Lees ook:Vaders op vaderdag gratis met museumtram
Lees ook:BbA wil bedreigde Museumtram behouden
Lees ook:Museum Tramlijn wil remise in Amstelveen
Lees ook:Vrijwilligers maken museumtram braamvrij
Lees ook:Gratis rit met museumtram

3 reacties op “Kerstrit met Gluhwein per museumtram

 1. tante Bep en ome kees

  Leuk uitje voor een gezin met 2 kinderen! Maar je krijgt nog een glas glühwein a raison van 1,50 euro en een kerstkransje. En dat voor maar 60 euro. We gaan, als het sneeuwt, lekker wandelen in het bos en we geven thuis of bij MacDonald een kop chocolademelk voor in totaal 6 euro. Dat kunnen wij als gezin modaal wel behappen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joyce

   Het lijkt nu net of jullie zeggen dat het uitje met de museumtram geldklopperij is. Terwijl het hier juist gaat om het in stand houden van cultureel erfgoed door vrijwilligers. Die 60 euro verdwijnt niet in de zak van een grootverdiener, maar komt ten goede aan het behoud de trams. Ik begrijp dat het voor sommige mensen (te)veel geld is, maar lijkt me geen reden om er negatief commentaar op te geven…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tante Bep en ome Kees

    Natuurlijk is het cultureel erfgoed en wij vinden dat van die vrijwilligers erg goed, maar dat culturele erfgoed is wel van de gehele bevolking en zo wordt het enkel toegankelijk voor mensen die meer te besteden hebben dan normaal, terwijl die anderen er ook voor betalen in de vorm van belasting, enkel wat minder. Die mensen willen ook best 52% betalen, want dat betekent dat ze een zeer goed loon hebben.In dat licht dient u onze opmerking te zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.