Presentatie hulpdiensten aan scholieren

Maaike Veeningen

Van het dak van de cultuurstrip daalde zij in vliegende vaart langs de gespannen kabel naar het Stadsplein. Het was maar één van de attributen waarmee de politie royaal dat plein overspoelde. Wethouder Maaike Veeningen van Onderwijs (D66) opende met helm op en in kledij die bij het avontuur paste de markt waar diverse huldiensten zich onder de noemen ‘Amstelveen ontvangt’ presenteerden.

’s Middags aan leerlingen van de eerste drie groepen van het voortgezet onderwijs en ’s morgens aan basisschoolleerlingen. Voor de oudere scholieren speelde natuurlijk ook de beroepskeuze mee. Politie, defensie, brandweer enzovoort motiveerden ook tot sollicitaties bij die instellingen. Er waren ook workshops, bij de mariniers konden de leerlingen in een muur klimmen en ook de EHBO en Liander (met alles over de gevaren van hennepplantages) waren van de partij.

Het ging allemaal over veiligheid, zei de door de gemeente ingehuurde Stadsdichter Matthijs den Hollander, die zich nu eenmaal meer als entertainer en dagvoorzitter dan als dichter ontpopt. “Veiligheid merk je pas op als die er niet is”, zei hij filosofisch.

Hij leidde ook de workshops over defensie in de schouwburg, waar luitenant kolonel Sander Dalenberg de bezoekers uitvoerig informeerde over wat er allemaal aan het vak van soldaat (of officier) vastzit. Zelf was hij ooit wegens het lonkende avontuur in het leger terecht gekomen, maar later meer over de essentie van het vak gaan nadenken.

 

Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven
Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien
Lees ook:Loting bij HWC wegens massale aanmelding leerlingen
Lees ook:Traktatie leraren op dag van leerplicht
Lees ook:D66-wethouder ‘Amstelveen nu voorbeeld onderwijs’

Eén reactie op “Presentatie hulpdiensten aan scholieren

  1. 🤡

    Ziet u Maaike en Herbert al als commando voor zich?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.