Loting bij HWC wegens massale aanmelding leerlingen

Bij het Hermann Wesselink College (HWC) hebben zich voor het nieuwe leerjaar zoveel leerlingen gemeld dat die niet allemaal geplaatst kunnen worden. De school moet daarom gaan loten wie toefgelaten kunnen worden. Amstelveen College en Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert hebben zich bereid verklaard voor de 76 uitgelote leerlingen plaatsen beschikbaar te stellen, als die zich tussen 4 en 12 april melden. Bij het HWC kwamen 354 aanmeldingen binnen. Ter wille van de veiligheid, leefbaarheid, kwaliteit van onderwijs en begeleiding wil het HWC niet meer dan tien klassen plaatsen. De loting heeft betrekking op de instroom voor vmbo-t,  en havo/atheneum. Het HWC stelt hiervan.B&W zeggen het belangrijk te vinden dat Amstelveense leerlingen terecht kunnen op een school in Amstelveen. Volgens hen is dat ook mogelijk. Dit jaar stromen in 2056 leerlingen het Voorgezet Onderwijs in. Die kunnen allemaal terecht op een school binnen de gemeente, maar voor een aantal van hen lukt dat niet op de school van hun eerste keuze. Het uitgelote aantal op het HWC maakt 3,7 procent van het totale aantal instromende VO-leerlingen uit. Het college zegt de teleurstelling voor ouders en leerlingen te kunnen begrijpen, maar vindt dat er in de gemeente goede alternatieven zijn.

Lees ook:Te weinig plaats op Amstelveense VO-scholen
Lees ook:College heeft geen moeite met niet honoreren schoolkeuze van leerlingen
Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien
Lees ook:B&W verwachten inventiviteit van klagend AC
Lees ook:AC is nu ‘begaafdheidsprofielschool’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.