College heeft geen moeite met niet honoreren schoolkeuze van leerlingen

Dat er voor sommige Amstelveense jongeren geen plaats is op de school van hun keuze (en die van hun ouders) voor voortgezet onderwijs, vinden B en W blijkbaar geen probleem. Als ze maar wel op een Amstelveense school terecht kunnen. Die opvatting blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de VVD-fractie in de gemeenteraad.

De fractie had opheldering gevraagd over het feit dat, volgens berichten in de pers, circa zestig kinderen in de eerste ronde waren uitgeloot voor de school van hun keuze. Dat aantal klopt, geeft het college toe. Volgens B en W ligt de verantwoordelijk voor plaatsing van leerlingen geheel bij de schoolbesturen. Primair en voortgezet onderwijs hebben daarvoor een zogenoemde kernprocedure afgesproken. Er is op het Amstelveen College en het Herman Wesselink College sprake van over-aanmelding, zeggen B en W. Daardoor is er een grens aan de toelating.

In de procedure geldt wel dat Amstelveense leerlingen in Amstelveen naar school moeten kunnen. Leerlingen die van een lokale basisschool komen gaan voor. ‘Er is plaatsingsgarantie voor alle leerlingen die in de eerste ronde inschrijven op één van de Amstelveense VO-scholen. Dit is niet altijd de school van de eerste of tweede keus,’ staat in de procedure. Die garantie is het college genoeg. ‘Zodra er berichten zijn dat Amstelveense leerlingen geen plaats meer aan een Amstelveense school kunnen vinden, zal het college opnieuw met de scholen in overleg treden,’ aldus B en W.

Lees ook:Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind
Lees ook:Loting bij HWC wegens massale aanmelding leerlingen
Lees ook:Te weinig plaats op Amstelveense VO-scholen
Lees ook:Geen OV-geld nieuwe leerlingen speciaal VO
Lees ook:Bijeenkomst voor ouders van kinderen met dyslexie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.