Traktatie leraren op dag van leerplicht

Wethouders Maaike Veeningen (Onderwijs) en Jeroen Brandes (Jeugd) zijn in gesprek met leerlingen van de trajectvoorziening op het Keizer Karel College.

Op de landelijke Dag van de Leerplicht (17 maart) brachten de wethouders Maaike Veeningen van Onderwijs en Jeroen Brandes van Jeugd namens de gemeente en stiekem voor de media samen een traktatie naar het Keizer Karel College. De gemeente trakteerde overigens alle leerkrachten. Tijdens die speciale dag wil de (lokale) overheid naar eigen zeggen ‘meer bewustzijn creëren bij leerlingen en ze stimuleren door te zetten in hun schoolcarrière’. Het gaat er uiteindelijk om schooluitval terug te dringen.

De wethouders werden op het KKC ontvangen door rector Elisabeth Pels-Rijckenen spraken volgens een persbericht met leerlingen die gebruik maken van de zogenoemde trajectvoorziening. Die biedt extra ondersteuning buiten de klassituatie aan leerlingen die op dat moment een zetje in de rug nodig hebben. De extra ondersteuning draagt volgens de gemeente bij aan het voorkomen van schooluitval. De leerlingen vertelden over hun (thuis)situatie en op welke manier de trajectvoorziening hun helpt op school te blijven functioneren, zegt de gemeente.

Het uitgangspunt is volgens haar dat ieder kind zoveel mogelijk zonder achterstand start op de basisschool, onderwijs op zijn of haar niveau volgt en minimaal een startkwalificatie behaalt. Daarvoor is het belangrijk dat leerlingen zo min mogelijk verzuimen. Er bestaat volgens de wethouders goede samenwerking tussen leerlingen, ouders, onderwijs en de leerplichtambtenaar.

 

Lees ook:Geen OV-geld nieuwe leerlingen speciaal VO
Lees ook:Lesje lokale democratie…
Lees ook:Wie fietsend smartphoont is een zombie
Lees ook:Aantal leerlingen blijft groeien
Lees ook:Wethouder Brandes stapt opeens op

Eén reactie op “Traktatie leraren op dag van leerplicht

  1. 🤡

    Waar zijn die ll nu op de foto? Die koppen van u’s Maaike en u’s Jeroeneke kennen we nu wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.