Speeddate ondernemers met onderwijs

Onder de noemer ’Speeddaten met de next generation’ kwamen dinsdag twintig ondernemers en de vier lokale scholen voor voortgezet in het clubhuis van Hockeyvereniging Myra bij elkaar. De bijeenkomst was georganiseerd door Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Gemeente Amstelveen. Doel was volgens de organisatoren ‘leggen van duurzame verbindingen voor samenwerking’.

Volgens OA-directeur Darshan van Egmond bestaat er nog kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven. “Amstelveen kent hoogwaardig onderwijs op alle niveaus, waar de werknemers en ondernemers van de toekomst worden opgeleid”, zegt ze. Daarnaast is er een gevarieerd bedrijfsleven met veel potentie voor de scholen, hun leerlingen en hun onderwijsprogramma’s. De uitdaging is die partijen op lokaal niveau aan elkaar te verbinden.” Volgens haar kunnen scholen en bedrijven gezamenlijk business- en ondernemersprogramma’s invullen. “Zo kunnen vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar worden afgestemd.”

Om de ondernemers meer inzicht te geven in de identiteit, visie en het type leerlingen van de scholen en de behoeftes op het gebied van verbinding met het bedrijfsleven presenteerden zich Panta Rhei, Amstelveen College, Hermann Wesselink College en Keizer Karel College. Volgens OA hebben de scholen het bedrijfsleven ets te bieden hebben. ‘Zeker waar het ‘een frisse blik van de nieuwe generatie’ betreft op projecten of cases uit het bedrijfsleven’.

 Carrousel

Na de presentaties was er een zogenaamde carrousel speeddate. De ondernemers konden een minuut bij de vier scholen vertellen hoe zij zich wensen te verbinden en waar zij kunnen bijdragen aan het ‘klaarstomen’ van de nieuwe generatie Amstelveense scholieren voor de arbeidsmarkt. Naast gastcolleges, bedrijfsbezoeken en het bieden van stageplekken kunnen ondernemers een rol vervullen bij het bieden van een juiste focus op hun vak, ondersteunen van het toekomstperspectief van scholieren en de scholen helpen op te leiden tot volwaardige medewerkers.

Eind 2016 vroeg de OA haar leden zich te verbinden met het onderwijs. Samen met Franka Dammerman, die zich in opdracht van de gemeente heeft ingezet voor het leggen van duurzame verbindingen, is een netwerk opgebouwd van 70 ondernemers die willen investeren in de ‘next generation’. De speeddatesessie leidde volgens de OA tot concrete verbindingen tussen onderwijs en lokale ondernemers.

 

 

Lees ook:Gemeente wijst ondernemers op subsidiemogelijkheden
Lees ook:Inventarisatie huisvestingscapaciteit voortgezet onderwijs
Lees ook:Ondernemersvereniging blij met start bedrijvenspreekuur van B en W
Lees ook:Ontbijtsessies OA over ‘verbinden’
Lees ook:D66-wethouder ‘Amstelveen nu voorbeeld onderwijs’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.