Raad wint debatwedstrijd van scholieren

naamloosMet 24 tegen 21 punten wonnen raadsleden woensdagavond in de raadzaal de debatwedstrijd tegen vwo-scholieren van Keizer Karel, Hermann Wesselink en Amstelveen College. Daarmee is de wisselbeker, die zij vorige keer aan de scholieren verloren, weer terug. Beste debatteam was volgens de jury dat van het KKC. Raadslid Axel Boomgaars van GroenLinks, die overigens in de gemeenteraad geregeld bewijst één van de beste debaters in dat gezelschap te zijn, kreeg de oorkonde voor het doen van de meest markante uitspraak in het bevat: ‘Iedereen die tegen deze stelling is, is ziende blind en horende doof’, zei hij. Beste debater was volgends de door Kees van Tilburg geleide jury scholiere Daria Scharnhorst. Zij maakte bevlogen en explosief haar statements.

De wedstrijd was weer georganiseerd door de Rotary Club in samenwerking met de raadsgriffie van de gemeente. Over negen stellingen gingen de debatten in drie rondes, geleid door Jos Holla. Vlak voor de teams moesten aantreden, hoorden zij pas of zij voor of tegen een stelling moesten zijn. Het waren stellingen als ‘Alleen native speakers mogen Engelse les op vwo scholen geven’, en ‘Een zwembad aan de Poel is geld in het water gooien’. Pikant detail dat het team van de gemeenteraad geacht werd het daarmee eens te zijn en argumenten te bedenken die dat ondersteunen, terwijl de meerderheid in de raad juist het zwembad omhelsde (á raison van € 750.000).

VVD-er Ron Ellermeijer gebruikte nu hetzelfde argument als veel inwoners dat het een te dure grap is, terwijl ook de sterren van het bij het toekomstige badje gelegen restaurant in het water dreigen te vallen. Maar er loopt nog steeds een milieu-onderzoek omtrent de locatie aan de Poel, dus misschien hoort nooit meer iemand er wat van, zei Ellermeijer. Zijn fractie in de raad stelde juist een stadstrand voor en toe dan niet kon, omdat de Poel geen zwemwater bevat, pleitte zij voor aanvaarding van het tweedehands aangekochte badje er in.

Overigens waren behalve de deelnemers nauwelijks raadsleden bij de strijd aanwezig. Op de tribune signaleerde amstelveen.blog.nl alleen Cor Spinhoven, fractievoorzitter van de Ouderencombinatie (OCA). Sommige fracties lieten het trouwens ook in de debatwedstrijd afweten. De meeste deelnemers kwamen uit D66.

 

Lees ook:ChristenUnie: ‘Stekker uit Poelbad bij hogere kosten’
Lees ook:ChristenUnie: ‘Stop met ‘badgeld’ in Poel gooien’
Lees ook:Zwembad aan de Poel geopend
Lees ook:Gemeente zit contractueel vast aan badje
Lees ook:Scholieren wonnen debat van raad

2 reacties op “Raad wint debatwedstrijd van scholieren

  1. Rotary-vriendje

    Een zwembadje van €750.000 om ondernemers een plek te bieden waar zij hun zakken kunnen vullen met handigheidjes als de verkoop van broodjes en andere recreatieve rommel. En dát faciliteert deze gemeente. ‘t Is weer typisch Amstelveens; mensen steunen die het voor de wind gaan. Ach ja, het is maar hoe je tegen de mensheid aankijkt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Sorry, mijn reactie heeft niet zozeer met de debatwedstrijd an sich te maken.

    Maar dat spektakel hebben wij toch maar weer even mooi geurganiseerd vur die jongelui ! Geen dank….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.