Zwembad aan de Poel geopend

Melissa en Rob de Ruyter. Foto: amstelveenweb.com

Officieel werd het zwembad in de Poel zaterdag middag voor genodigden geopend en zondag, op Moederdag, was er Open Dag. De officiële opening werd door stadsdichter Matthijs den Hollander gepresenteerd. Die interviewde de wethouders Maaike Veeningen van Economische Zaken en Peter Bot van Ruimte en Duurzaamheid, alsmede exploitanten Melissa en Rob de Ruyter van Poel’s Up.

Rond het op pontons drijvende bad is ook een horecavoorziening aangebracht. De exploitanten vertelden dat er lang geleden een echt zwembad was bij de Poel. Wethouder Bot herhaalde op vragen van Den Hollander nog maar eens dat zwemmen in het water van de Poel niet kan, omdat daarin teveel blauwalg zit.

Oorspronkelijk was het de bedoeling geweest een stadsstrand aan de Poel te creëren, maar toen dat niet lukte is maar voor een badje (max. 25 personen) erin gekozen.

Jongeren op supboards kwamen naar de nieuwe recreatievoorziening en overhandigden de exploitanten de Poel’s Up vlag. Daarvan werden er drie gehesen door de wethouders en exploitant Rob de Ruyter, waarmee de opening was geschied.

Poel’s Up gaat ook suppen en bootcamps bieden. De voorziening is open van maandag tot en met vrijdag van 11 -22 uur (in vakanties van 10 uur af). Op zaterdag en zondag gaat het bad om 10 uur open.

De openingstijden zijn overigens wel weersafhankelijk. Een duik in he zwembad kost € 5.

 

 

 

 

Lees ook:Zwembadje in De Poel gaat ‘Poel’s Up’ heten
Lees ook:Badje in Poel gaat op Moederdag open
Lees ook:Badje in Poel zondag gratis, daarna € 5
Lees ook:Ster voor jong restaurant ‘Aan de Poel’
Lees ook:Contract Poelbad met Jumpers nu getekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.