ChristenUnie: ‘Stop met ‘badgeld’ in Poel gooien’

Bert de Pijper (CU)

De ChristenUnie in de gemeenteraad begrijpt er niets meer van, zegt fractievoorzitter Bert de Pijper. Hij heeft het over de motie van de coalitie, sowieso de meerderheid, waarin B&W werden opgeroepen er werk van de maken dat er snel ‘zwemwater’ in de Poel komt. Als men eenmaal in de Poel kan zwemmen, is het al aangekochte badje (kosten € 830.00) eigenlijk overbodig, verzucht De Pijper. Vorige week, toen hij tegen de motie van de coalitie stemde, zei hij al die met stijgende verbazing te hebben gelezen.

Het Hoogheemraadschap wil de komende jaren onderzoeken of het water in De Poel niet dermate kan worden gezuiverd dat er in is te zwemmen. Dat onderzoek moet sneller, nog dit jaar, vinden de indieners van de motie. Maar volgens wethouder Peter Bot is er ook dan de komende twee of drie jaar niet in te zwemmen.

“Om die reden moet er nu een zwembadje op een drijvend ponton in de Poel komen, waarin maar 25 personen tegelijk kunnen zwemmen”, zegt De Pijper. Oorspronkelijk was het de bedoeling, op voorstel van de VVD, een stadsstrand aan de Poeloever aan te leggen, maar toen dat – door het onzuivere water in het meer – niet kon, toverden B&W, als een soort liberale troostprijs het badje uit de hoed. Dat is al aangekocht, maar kan nu al voor het tweede jaar niet worden geëxploiteerd. De gemeente had zich een beetje verkeken op de wettelijke procedures die aan plaatsing vooraf moesten gaan. Nog geen badje dus.

De Pijper: “Om die reden hebben VVD, D66, BBA en PvdA bedacht dat er toch nog maar eens een onderzoek moet plaatsvinden om van het water in de Poel zwemwater te kunnen maken. Een onderzoek dat weer veel geld kost. Waar zijn die partijen mee bezig? Wellicht zou het goed zijn dat de coalitiepartijen bij het college aandringen om het heilloze voorstel van het zwembad op ponton dan terug te nemen.”

Volgens De Pijper hebben de coalitiepartijen een heel kort geheugen. “Vorig jaar april, bij de behandeling in de gemeenteraad van het voorstel van het zwembad, werd nog geconstateerd dat de totstandkoming van zwemwater in de Poel € 1 miljoen per jaar gaat kosten. De wethouder merkte nog op dat het zeker nog tien jaar gaat duren, voordat er in het water van de Poel gezwommen zal kunnen worden. Nu, een jaar later, zou dat opeens anders zijn?”

De Pijper vindt dat men moet afzien van het badje, hoewel daar natuurlijk al een contract met een exploitant voor is getekend. Maar het is allemaal weggooien van geld van Amstelveen in de Poel, vindt het CU-raadslid. “Wat ons betreft wordt het geld van de gemeente Amstelveen op een verstandiger wijze besteed.”

 

 

Lees ook:Kleine scheurtjes in coalitie?
Lees ook:Gemeente zit contractueel vast aan badje
Lees ook:ChristenUnie: ‘Stekker uit Poelbad bij hogere kosten’
Lees ook:Coalitie wil zwemmen in de Poel
Lees ook:Na Poel ook geen zwemwater Ouderkerkerplas

6 reacties op “ChristenUnie: ‘Stop met ‘badgeld’ in Poel gooien’

 1. Frank Bikker

  Zelfs sommige notoire VVD’ers/ ondernemers vinden dit een giller, maar dat mag natuurlijk niet hardop gezegd worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Noem ze maar. Jij bent toch de man van horen zeggen en gebeld worden door VVD kopstukken dat het niet helemaal tof is in A’veen.

   Doe eens een klokkenluidertje, i.p.v. je wazige verhaaltjes.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    En dat zegt dan iemand met een nickname je!

      /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  De CU heeft wel gelijk, al die blote lichamen op een paar vierkante meter is toch wel heel smerig.

  Met een beetje pech gaan er ook nog wat homo boten varen. Dat moeten we toch niet willen met zijn allen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Het onderzoeken of het water in De Poel tot zwemwater kan worden opgewaardeerd(?), duurt een paar jaar. Het daadwerkelijke zuiveren ook. Tegen die tijd is iedereen vergeten wat dat zotte Poelbadje heeft gekost. Daar zorgen de (oud)voorlichters van de VVD wel voor.

    /   Beantwoorden  / 
 4. KGB

  Homo boten op de Poel al even onwaarschijnlijk als zwemmen in de Poel. Wat gaat een zwembeurt in het Ponjee badje kosten en hoe lang mag je in het water blijven?
  Je kan er straks ook suppen begreep ik. Lekker met al die muggen en dat modderwater.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.