Burgerbelangen teleurgesteld over verwerpen afvalcontract

 

Linda Roos, fractiievoorzitter bbA

Linda Roos, fractiievoorzitter bbA

Burger Belangen Amstelveen (bbA) zegt teleurgesteld te zijn over de afwijzing door de gemeenteraad van verlenging van het contract tot 2023 met het Afval Energie Bedrijf (AEB) voor verwerking van restafval, zoals door haar eigen wethouder John Levie voorgesteld. Volgens bbA is het haat niet gelukt – via die contractverlenging – voor de burgers snel een lastenverlaging te realiseren. Maar de gemeenteraad vond dat alleen een optische lastenverlaging: Het ver boven de nu geldende marktprijzen van € 80 per ton vor de verwerking zou naar € 65 gaan (nog steeds boven de marktprijs), mits het nu tot 2017 lopende contract zou worden verlengd. Want na 2017 zou Amstelveen € 50 gaan betalen. Intussen rukken de technologische ontwikkelingen op, gaan de prijzen de komende jaren waarschijnlijk verder omlaag en is daarom het zich nu al vastleggen voor lange termijn een risico, vond de meerderheid van de raad.

BBA pleitte in de jongste raadsvergadering voor het Collegevoorstel en zegt het ‘onbegrijpelijk’ te vinden dat andere politieke partijen, waaronder coalitiepartner VVD, zich achter een het voorstel verwerpende motie van GroenLinks schaarde. BBA vertaalt dat als  in deze crisistijd verwerpen van lastenverlichting voor de burgers.  Men is tevreden over de duurzame werkwijze van AEB door energie op te wekken met het verbranden van afval, constateer Burgerbelangen. De fractie wijst er ook op dat dor de vernieuwde overeenkomst Amstelveen niet meer risicodragend deelnemer zou zijn van het AEB.

 

Lees ook:Verlenging afvalcontract door verzelfstandiiging AEB
Lees ook:Tegenstanders nu vóór langer afvalcontract
Lees ook:Basisschool Pionier wint milieuprijs
Lees ook:Tegenstanders contractverlenging bezoeken afvalbedrijf
Lees ook:Goedkopere afvalverbranding door contractverlenging

Eén reactie op “Burgerbelangen teleurgesteld over verwerpen afvalcontract

  1. burger

    Mevrouw Roos, wat een teleurstelling toch. Maar ik heb een heel goed idee voor u! U kunt uw bijdrage aan de lastenverlichting van de burgers zelf leveren door (alsnog) de leges te betalen die horen bij een vergunnig voor een u welbekend hekwerk. Of staan deze centjes intussen al netjes op de bankrekening van onze gemeente?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.