Tegenstanders nu vóór langer afvalcontract

Sander Mager

Sander Mager

Het bezoek van de tegenstanders van contractverlenging  tot tien jaar met het Afval Energie bedrijf (AEB) in Amsterdam heeft hen blijkbaar tot andere gedachten gebracht. Een eerder voorstel het over vijf jaar aflopende contract voor verwerking van (rest) huisvuil nu al te  verlengen met nog eens vijf jaar strandde op een motie van GroenLinks, die door een meerderheid in de gemeenteraad werd aangenomen.  In ruil voor de vroege verlenging zou het tarief nu al van € 80 naar € 65 per ton gaan. Een optische verlaging, vond Sander Mager van GroenLinks, want de vraag is of in de komende jaren het tarief niet verder daalt. Van de scepsis is weinig meer over nadat drie tegenstanders – Mager, Joep van Erp (SP) en Paul Feenstra (VVD) – samen met wethouder Levie het AEB hebben bezocht.

En dus komt het opnieuw aan de raad voorgelegde besluit er deze maand vrijwel zeker doorheen.  Ook al doordat andere gemeenten in de regio al met de verlenging en verlaging hebben ingestemd. Amstelveen levert hooguit twee procent van het restafval dat het AEB verwerkt. En het wil dat duurzaam gebruiken voor opwekking  van energie.  Dat spreekt GroenLinks natuurlijk aan, maar het argument was ook in het oorspronkelijke voorstel al gebruikt. Al vroeg Mager zich wel af hoe die ambities voor duurzaamheid door de gemeente zijn te controleren.

Maar hij en VVD zien nu opeens wel in dat Amstelveen geen onderhandelingspositie heeft. En dat het tarief in de komende jaren verder daalt, geloven zij ook niet meer. Eerder deden zij dat wel. “Wij zijn wel iets positiever naar het AEB gaan kijken”, zei Mager.

Lees ook:Geen langdurig huisvuilcontract tegen ‘optisch’ lager tarief
Lees ook:Tegenstanders contractverlenging bezoeken afvalbedrijf
Lees ook:B&W komen opnieuw met afgestemd afvalvoorstel
Lees ook:Royale begroting door gemeenteraad vastgesteld
Lees ook:Buurtpark aan Marne in nieuw woongebied

Eén reactie op “Tegenstanders nu vóór langer afvalcontract

  1. Arie

    Tegenstanders???? Hoezo. Hadden ze dan al een standpunt voordat ze zich lieten informeren??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.