Laagbouw krijgt aparte gft-containers

De gemeente vindt dat het scheiden van afval nog altijd beter kan. Behalve het gescheiden inzamelen van kunststof, komen er nu ook voor de laagbouw aparte containers voor gft-afval (groenten, fruit en tuin). Bij flatgebouwen stonden die voorheen, maar daarmee is de gemeente juist gestopt.  De nieuwe maatregelen staan in een verse afvalvisie van B&W. Ook laat het college onderzoeken of er een aparte papiercontainer bij laagbouw is te plaatsen. Het scheiden van afval is beter voor het milieu maar ook financieel steeds aantrekkelijker, zeggen B&W. GFT-afval wordt apart gecomposteerd en papier geld op.Hoewel het afvalbeleid goeddeels berust op landelijke wetgeving, heeft de gemeente daarbinnen enige vrijheid. De kosten worden via de afvalstoffenheffing afgewenteld op de burgers.  

In Amstelveen Noord wordt binnenkort begonnen met plaatsing van de nieuwe gft-containers bij de laagbouw. Begin 2010 krijgen ook bewoners van Amstelveen Zuid er een. Verwacht wordt dat daardoor de hoeveelheid en kwaliteit van het ingezamelde GFT zal stijgen. Hoewel dat bij flats niet meer wordt ingezameld. Volgens de gemeente, omdat de kwaliteit daarvan juist te laag was. Blijkbaar gaat zij ervan uit dat flatbewoners voor slechter afval van groenten en fruit zorgen dan bewoners van eengezinswoningen.

Lees ook:Huisvuil bij flats gaat ondergronds
Lees ook:‘Papiercontainers laagbouw snel invoeren’
Lees ook:Tips voor bestrijden containerstank
Lees ook:Restvuil verder in de ban
Lees ook:GroenLinks tegen ‘afval-pasjes’

Eén reactie op “Laagbouw krijgt aparte gft-containers

  1. Frank Bikker

    In het Amstelveens Nieuwsblad staat dat de nieuwe GFTcontainers eens in de twee weken worden opgehaald. Zal lekker stinken in de zomer en wat zullen die bakken smerig worden. Is dit niet een fout?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.