Gratis cursus huismussen en gierzwaluwen tellen

Samen met Landschap Noord-Holland (LNH) organiseert de gemeente Aalsmeer dinsdag 19 maart een gratis cursusavond om huismussen en gierzwaluwen te tellen. In het gemeentehuis begint de avond om 19.30 uur (tot 21.30 uur).

Wethouder Rik Rolleman zegt niet alleen in de natuur te willen investeren, maar ook in een netwerk van mensen die graag met en in die natuur bezig zijn. “Wij hopen met dit project het natuurnetwerk in Aalsmeer te versterken, niet alleen bij de volwassenen maar ook bij de jeugd en de kinderen.”

In 2012 stelde Landschap Noord-Holland in opdracht van Aalsmeer een natuurwaardenkaart op. Daaruit bleek dat de gemeente belangrijk is voor vele verschillende soorten planten en dieren, onder andere de beschermde huismussen en gierzwaluwen. Beide soorten gebruiken veel gebouwen in Aalsmeer om in te broeden. De gemeente wil weten waar dat gebeurt om ze beter te kunnen beschermen.

De cursisten krijgen informatie over het leven van mussen en gierzwaluwen en hoe ze geteld kunnen worden. Huismussen worden overdag geteld, in het weekend van 20 en 21 april 2013. Iedereen kan hieraan meedoen door in eigen tuin, straat of wijk mussen tellen. Ervaring is daarvoor niet nodig. De gierzwaluwen worden op 25 juni en 9 juli2013 inde avond geteld. Die vogel is een lastig te tellen soort. Wie wil helpen tellen krijgt een gratis gierzwaluwcursus aangeboden.

 

Opgeven via [email protected] t.a.v. Andre van der Poel. Ook wordt er dit jaar een cursus vleermuizengeorganiseerd. Meer informatie hierover komt rond mei dit jaar. Opgeven hiervoor kan al wel.

 

 

Lees ook:Veel weidevogels in De Ronde Hoep, dankzij boeren en boswachters
Lees ook:Amstelveens wandelpad stelling Amsterdam open
Lees ook:Miljoen voor wandelpaden in o.m. Amstelland
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief van de provincie
Lees ook:Informatie over onderhoud Legmeerdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.