Miljoen voor wandelpaden in o.m. Amstelland

Onder meer in Amstelland kan volgens de Provincie Noord-Holland nog fors het wandelpaden netwerk worden uitgebreid. Ook op Texel, in Zuid-Kennemerland en in de Gooi en Vechtstreek overigens. Van 2018 af stelt de provincie daarvoor een miljoen euro beschikbaar aan de gemeenten.

De Provincie wil 2000 kilometer extra wandelnetwerk. Wandelen is volgens haar de beste manier om het Noord-Hollandse landschap te beleven. En dat maakt een goed wandelnetwerk mogelijk.

“Noord-Holland is de mooiste provincie van Nederland. Dat willen wij graag laten zien. Aan onze eigen inwoners, maar zeker ook aan toeristen,” zegt gedeputeerde Jaap Bond van Recreatie en Toerisme (CDA). “Wandelen is de populairste vrijetijdsactiviteit én de beste manier om de verschillende Noord-Hollandse landschappen te beleven. Een goed bewegwijzerd en makkelijk toegankelijk wandelnetwerk is daarbij cruciaal.”

Sinds 2010 wordt in Noord-Holland gewerkt aan een samenhangend, mooi en makkelijk te gebruiken wandelnetwerk. Op dit moment is er ruim 2.500 km aan wandelroutes die op een herkenbare manier zijn bewegwijzerd. Uit onderzoek van Recreatie Noord-Holland, die het wandelnetwerk beheert, blijkt dat het netwerk in de Kop van Noord-Holland, de regio Alkmaar, Midden-Kennemerland en Laag Holland vrijwel sluitend is.

VVV

Op Texel, in Zuid-Kennemerland, in Amstelland en in de Gooi en Vechtstreek kan dus nog stevig uitgebreid worden. De VVV’s maken op 10 februari 2018 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de beste nieuwe wandelroute van Nederland en België bekend. Eén van de tien genomineerde routes is het IJmondpad, onderdeel van het wandelnetwerk Noord-Holland.

Wandelroutes

Vanaf goed bereikbare startpunten wijst het Wandelnetwerk Noord-Holland de wandelaars de weg over de mooiste wandelpaden. Vanaf de startpunten kunnen verschillende gemarkeerde routes gevolgd worden. Ook kan men, vergelijkbaar met het fietsknooppuntennetwerk, zelf de lengte en de omgeving van de wandeling kiezen. Meer informatie over het Wandelnetwerk Noord-Holland staat op de website www.wandelnetwerknoordholland.nl.

 

Lees ook:Provincie investeert € 194 miljoen in natuur
Lees ook:Provincie zoekt ‘Bedrijvig Groen’
Lees ook:Nieuwe wegwijzers recreatieve fietsroutes
Lees ook:Banengroei in Noord-Holland
Lees ook:Gratis cursus Politiek Actief van de provincie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.