Online zoeken in ruim 200 kerstvieringen

kerstNet als vorig jaar kan men online weer een kerkelijke kerstviering zoeken in Amstelveen en Amsterdam. Van een kinderkerstfeest in de Paaskerk of de Kruiskerk tot een concert van het wereldberoemde Clair College Choir uit Cambridge. Men vindt het allemaal op de website Kerst020.nl. Daar staan meer dan 200 kerstvieringen op. Een speciaal Kerst020.nl online doe-het-samen pakket biedt inspiratie voor thuis.

Maar men kan ook bijvoorbeeld naar een kerstviering met kaarslicht in de Westerkerk (Centrum) of naar een levende kerststal op IJburg. “Ons grootse kerstfeest begint met een klein intiem verhaal”, zegt Werner Pieterse, stadsdominee in Amstelveen. “In alle kerken en talloze huizen horen we hét tweeduizend jaar oude verhaal. Wie kent het niet? Maria en haar kind. Ver van huis, geboorte in de nacht. Een engel roept: Vrede! Herders gaan op weg. Terwijl zoveel groots ons bezig houdt, oorlogen zonder einde, vluchtelingenstromen, dreiging van terrorisme, vertelt Kerst ons van een klein nieuw begin van hoop. Of je nu in God gelooft of niet: kom en vier het geheim van leven. Een kind in de nacht – een en al belofte. Gods geboortefeest.”

Pakket 

Kerst020.nl biedt dit jaar niet alleen informatie over kerstvieringen, de site bevat ook een speciaal online doe-het-samen pakket met materiaal en tips om van kerst een zinvol feest te maken. Met onder meer inspiratieteksten om het kerstdiner te openen, een kerstverhaal voor kinderen en een echte kerstquiz. Ook een boodschappenlijstje voor de Voedselbank en tips voor een goede-doelenwedstrijd ontbreken niet.

Kerst020.nl is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam.

 

Lees ook:Kerken komen met pakket voor zinvolle kerst
Lees ook:Digitale kerkelijke Adventskalender
Lees ook:Protestantse Kerk: ‘Vier de verwondering’
Lees ook:Ruim 200 PKN-kerstdiensten in A’dam
Lees ook:Kerstcampagne van protestantse kerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.