Ruim 200 PKN-kerstdiensten in A’dam

KerstIn Amsterdam en Amstelveen houdt de PKN ruim tweehonderd kerstdiensten, waarvan meer dan honderd kerstnachtvieringen. Wie op zoek is naar één ervan kan de site kerst020.nl raadplegen. Dat is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam.

Het kerstaanbod van de kerken in Amsterdam en Amstelveen is zeer gevarieerd. Van wat de organisatoren ´een sfeervolle kerstviering’ noemen, met kaarslicht in de Westerkerk (Centrum) tot een levende kerststal met aansluitend een familieviering op IJburg, en van een kinderkerstfeest met kerstspel in de Paaskerk in Amstelveen tot Kaarsjes in de Baarsjes in de Jeruzalemkerk (West).

Kerkdeuren open

`Kerst gaat over liefde en saamhorigheid”, zegt scriba Julia van Rijn van de Protestantse Kerk Amsterdam. “Het kerstverhaal gaat over bange en ontheemde ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kind. Over een samenleving die mensen miskent, omdat ze arm zijn, onbetekenend of anders. Dat is van alle tijden. Met Kerst komt er licht in de duisternis. Het is een moment om stil te staan bij elkaar.”

De website van kerst020.nl biedt dit jaar niet alleen informatie over kerstnachtvieringen, maar ook een ‘doe-het-zelf’-pakket met uiteenlopende suggesties voor een zinvol kerstfeest thuis, zoals een ‘goede doelen wedstrijd’, een kerstquiz en kleurplaten voor jong en oud.

 

 

 

Lees ook:Protestantse Kerk: ‘Vier de verwondering’
Lees ook:Aftellen naar kerst op aftellennaarkerst.nl
Lees ook:Digitale kerkelijke Adventskalender
Lees ook:Kerstcampagne van protestantse kerken
Lees ook:Kerken komen met pakket voor zinvolle kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.