Protestantse Kerk: ‘Vier de verwondering’

zuidastatookerstEen strakke zakenvrouw van de Zuidas en een stoere bouwvakker met tattoos zijn de boegbeelden van de nieuwe kerstcampagne van de protestantse kerken (PKN) van Amsterdam en Amstelveen. In beide steden hangen billboards met het motto: ‘Vier de verwondering’.

De site kerst020.nl biedt dit jaar niet alleen kerstvieringen in Amsterdam en Amstelveen, maar ook een doe-het-zelf pakket voor een zinnig kerstfeest thuis.

‘Natuurlijk zetten we ook dit jaar de deuren graag open voor iedereen die het kerstfeest in de kerk wil komen vieren’, zegt dominee Julia van Rijn namens de kerken van Amsterdam en Amstelveen.

‘Maar wij hebben niet alleen een boodschap voor en aan kerkgangers. Kerst is een feest voor iedereen. Het gaat over bange en ontheemde ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kind. Over een samenleving die mensen miskent, omdat ze arm zijn, onbetekenend of anders. Kerst gaat over liefde en saamhorigheid. Het is een moment om stil te staan bij elkaar.’

De website van kerst020.nl biedt, zoals gezegd, een ‘doe-het-zelf’-pakket met uiteenlopende suggesties voor een zinvol kerstfeest thuis. Zoals een ‘goede doelen wedstrijd’, een kerstquiz en kleurplaten voor jong en oud.

Dominee Julia van Rijn: ‘Voor iedereen die net wat meer wil doen dan gebruikelijk met kerst ontwikkelden we het doe-het-zelf pakket. Zo maken we duidelijk dat we meer te bieden hebben dan onze traditionele kerkdiensten.’

 

Lees ook:Ruim 200 PKN-kerstdiensten in A’dam
Lees ook:Kerken komen met pakket voor zinvolle kerst
Lees ook:Online zoeken in ruim 200 kerstvieringen
Lees ook:Digitale kerkelijke Adventskalender
Lees ook:Kerstcampagne van protestantse kerken

Eén reactie op “Protestantse Kerk: ‘Vier de verwondering’

  1. Kees

    Gelukkig is er ook de Kerst journalist.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.