Aftellen naar kerst op aftellennaarkerst.nl

Van zondag 3 tot 26 december staat op aftellennaarkerst.nl voor elke dag een tekst waaruit verlangen spreekt. Dat meldt de Protestantse Kerk (PKN). “Teksten als lichtpuntjes in de donkere dagen voor Kerst. En elke zondag komt er een kaarsje bij. Totdat er vier branden en het tijd is voor het feest van het licht”, zegt de kerk.

De teksten zijn geschreven door predikanten, kerkelijk werkers en kerkelijk bestuurders uit Protestants Amsterdam en Amstelveen.

Zondag 3 december is de eerste zondag van de Advent, de Latijnse naam voor de vier weken voor kerst. Het betekent wachten, uitkijken naar, verlangen. Wie zich abonneert op de adventskalender op aftellennaarkerst.nl ontvangt elke dag een e-mail met een verwijzing naar de dagtekst. Men kan nu al zijn e-mailadres opgeven.

Vanaf 3 december starten dan automatisch de e-mails.

De adventskalender is onderdeel van de campagne Kerst020.nl van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam en de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert. De website Kerst020.nl is van vrijdag 29 november af online met een overzicht van activiteiten en kerkdiensten in de advents- en kersttijd.

 

Lees ook:Digitale kerkelijke Adventskalender
Lees ook:Digitale adventskalender van PKN
Lees ook:Kerken komen met pakket voor zinvolle kerst
Lees ook:Kerst Sing-In in de Paaskerk
Lees ook:Mediacampagne voor kerstvieringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.