‘Adam en Eva’ in de Kruiskerk

 

Mineke Schipper

Mineke Schipper

Over hoe respectievelijk Joden, Christenen en Moslims over het Paradijs denken, komt dr. Mineke Schipper op vrijdagavond 9 mei (20.00 uur) spreken in de Kruiskerk (Van der Veerelaan).Zij is emeritus hoogleraar Interculturele Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden en haar meest recente boek heet ‘Overal Adam en Eva. De eerste mensen in jodendom, christendom en islam’. Het gebeurt allemaal Café Montpensier, een op ontmoeting en gesprek gericht fenomeen op de vrijdagavond. De toegang is gratis en van 19.30 uur af is er koffie. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Adam en Eva zijn de eerste voorouders in het scheppingsverhaal van joden, christenen en moslims. Van de schepping van Adam en Eva staan twee versies in Genesis, het eerste Bijbelboek.

Ook de Koran verwijst daar naar. Adam en Eva zijn intussen overal bekend, dankzij rabbi’s, priesters, kerkvaders, imams, migranten en moderne media. Het hoe en waarom van schepping, paradijs, slang, satan en zondeval heeft in alle werelddelen vertellers geïnspireerd tot het schrijven van kleurrijke verhalen en kunstenaars tot het tekenen of schilderen van verrassende afbeeldingen van Adam en de rib uit zijn lijf. In de lezing wordt het thema verder toegelicht. Het boek van Mineke Schipperis uitgegeven bij Uitgeverij Bert Bakker.

 

Lees ook:Lezing Mineke Schipper in bieb over Adam en Eva
Lees ook:Mineke Schipper over ‘Bloot of Bedekt’ bij Venstra
Lees ook:Bloot of bedekt in Kruiskerk
Lees ook:Het JIP Amstelveen is geboren!
Lees ook:Meeting over godsdienst en geweld in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.