Actie voor behoud functie Dorpskerk

dorpskerk2[1]Leden van de Dorpskerkgemeente voeren actie voor het in behoud en blijvend gebruik van hun kerk. Zij hebben in een brief aan de algemene kerkenraad van de plaatselijke PKN Gemeente (Protestantse Kerk Nederland) gevraagd het gebouw niet af te stoten, zoals de bedoeling lijkt. Over de toekomst van de kerk zijn overigens nog gesprekken gaande, maar de gemeenteleden (en andere bij de Dorpskerk betrokkenen) hebben in de afloop daarvan blijkbaar niet al teveel vertrouwen.  Zij zeggen wel te willen aannemen dat financiële nood van de Protestantse Gemeente Amstelveen / Buitenveldert op termijn hoog lijkt te worden, zodat gebouwen moeten worden verkocht.  Maar zij willen dat die gemeente ook in de toekomst de Dorpskerk kan blijven gebruiken. “Op dit moment is er nog genoeg geld in kas om niet meteen de hoogste opbrengst te hoeven realiseren,” denken zij. Als onverhoopt de kerk toch moet worden verkocht, zouden zij graag zien dat het gebeurt onder voorwaarde dat de gemeente er toch gebruik van kan blijven maken voor kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten.  ‘Wij zien een toekomst voor ons, waarin er goede dingen gebeuren op deze plek, in dit bijzondere gebouw. Dingen die belangrijk zijn voor onze gemeente, onze buurt en onze stad. Er zijn op dit moment de mensen die daarmee aan de slag willen gaan,’ aldus de briefschrijvers, die aankondigen dat er ook gemeenteleden zijn die financieel willen bijspringen om dat mogelijk te maken.

Lees ook:Dorpskerk moet dicht
Lees ook:Andere bestemming Dorpskerk te voorbarig
Lees ook:Gebedsweek voor Amstelveen in Dorpskerk
Lees ook:Infomiddag en brochure archeologische vondsten Oude Dorp
Lees ook:Laatste dienst in de Handwegkerk

35 reacties op “Actie voor behoud functie Dorpskerk

  1. Hans van der Liet

    Moet de naam van deze categorie niet luiden “geestelijk leven”, meneer Bos? Of heeft u op de School voor de Journalistiek “Henri Knap” dat zo geleerd?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Dat u dat nu pas ontdekt. Ooit heeft iemand anders de titel voor deze categorie geopend (jaren geleden) en het was mij ook al opgevallen. Eerlijk. Maar ik dacht: wachten tot corrector Van der Liet het eindelijk ook ziet. Heeft enkele jaren geduurd. Maar nu is het zover. Weet u wat: ik laat het staan. Er moet voor u toch wat te zeuren blijven. Over die naam van die school zal ik het niet meer hebben. U bent nu eenmaal; hardleers of hebt gewoon een slecht geheugen. Maar voor iemand die gebrand is op zorgvuldigheid wel een beetje vreemd de plank zo mis te slaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Ik geef het toe: ik maak die fout over die schoolnaam expres. Zijn uw arbeidsethos en beroepseer nu al dermate sterk geërodeerd, dat u fouten waarop u wordt gewezen al niet meer corrigeert?
    Als u gerechtvaardigde kritiek afdoet als gezeur, begin ik te begrijpen waarom uw voormalige chefs ervan af zagen u nog te verbeteren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ach, als ik u met dat ene foute lettertje help te kunnen blijven mekkeren, zoals ook over die foute naam van die opleiding aan het Instituut voor Perswetenschap (destijds onderdeel van de UVA),wil ik dat graag doen. Dat is eigenlijk een vorm van naastenliefde in dit geval. En tenslotte maakt u naar eigen zeggen ook expres een fout. Mag ik dat dan niet? Nou ja, als er een storm van protesten tegen deze laakbare onzorgvuldigheid komt, zal ik natuurlijk wel moeten ingrijpen. Maar dan moet ik weer andere tikfouten maken om u te dienen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. de schoolmeester

    Dit kerkje dient gewoon behouden te worden. Op deze plek staat al eeuwen een kerkje. Is zo mogelijk het enige historische in de echte oude kern van Amstelveen wat nog over is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Het gaat niet om het gebouw, dat blijft wel staan, maar om het gebruik en eigendom ervan door de PKN Gemeente.

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Het gaat mij om het gebouw en de inhoud en met name dat laatste is gekoppeld aan geestelijk leven en niet aan een tapijthal of een jeugdsoos.

          /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Als je nou moest kiezen, Frank, kerkje met tapijthal erin of geen kerkje, wat zou het dan worden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Dit kerkje is compleet met het geloof. Er is geen sprake van keuze, omdat dit ook een culturele historische plek is van het oude dorp Amstelveen. Die tapijthal kunnen ze wel vestigen in 1 van de vele leegstaande kantoorpanden. Dan heeft zo’n gebouw tenminste nog enige funktie en brengt het nog wat geld op.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Overigens een beetje slap om niet meer onder je eigen naam te schrijven, Frank. Schaam je je soms voor je eigen mening?

      /   Beantwoorden  / 
  7. de schoolmeester

    Ik schaam me niet over mijn eigen mening, maar de term openbaar wil voor sommigen zeggen; onthouding van elke uitgesproken mening.
    Raar maar waar, dus nu doe ik het zo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      FF doordenken, Hans.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Wie gebruikt de term openbaar dan? Beetje jammer dat je nu een schuilnaam gebruikt. Je mening vind ik over het algemeen bagger, maar ik had er wel altijd respect voor dat je onder je eigen naam schreef. Dat ben je nu ook nog kwijt, dat beetje respect.

      /   Beantwoorden  / 
  9. de schoolmeester

    Respect van anderen is leuk, maar voor mij niet direct een noodzakelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Dat is maar goed ook, in jouw geval.

      /   Beantwoorden  / 
  11. de schoolmeester

    Altijd even vriendelijk, he Hans !!!! Kinderachtig hoor!!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Ach, een schoolmeester is, als het goed is, gewend om te gaan met kinderachtige mensen.
    Overigens moet iemand die mij ooit een badeend noemde, mij niet de les lezen inzake vriendelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Johan Bos

    Nou, een badeend kan best leuk zijn en blijft drijven door gebrek aan gewicht. Ook een voordeel. Maar verder bemoei ik me er niet mee.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Hans van der Liet

    Daar heeft u gelijk in. Anderzijds gaat Frank Bikker aka Kees aka de schoolmeester heus niet telkens kopje onder omdat zijn mening enig gewicht in de schaal zou leggen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. de schoolmeester

    Om terug te komen op het oorspronkelijke onderwerp, zou in dit kerkje buiten de diensten om ook niet een podium kunnen komen voor kamermuziek, kleine koren enz. Amstelveen heeft op dit gebied toch erg weinig, terwijl andere doelgroepen toch redelijk bediend worden. Ik weet dat dat af en toe al gebeurt, maar het kan toch meer en beter.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Hans van der Liet

    Paaldansen!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Heeft u mijn advies om de rubrieksnaam te corrigeren toch maar overgenomen? Dat siert u. Ja, men zou veel vaker naar mij moeten luisteren, dan komt het allemaal wel goed.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Johan Bos

    Nou, u ontdekte het veel later dan ik. Jaren zelfs. Dat viel wel een beetje tegen. Bij nader inzien, begon ik te vrezen dat u er niet meer van slapen kon. En dat zou ik ook weer niet willen. Zoals u weet, wilde ik het ene lettertje teveel laten staan om u iets te geven om over te zeuren. Want ja, u bent natuurlijk net een politieagent: die zou brodeloos zijn als niemand dingen verkeerd deed. En gelet op het niveau van de foutjes waarover u valt en zich opwindt, vrees ik dat er toch al te weinig mis is met deze site om uw levensvulling te dienen. Gelukkig is een kinderhand gauw gevuld.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Hans van der Liet

    Dat is juist en de mijne helemaal want ik ben een bescheiden mens en al met weinig tevreden. Maar dat een journalist correcte spelling gebruikt vind ik toch wel een must.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      U hebt u gelijk, maar helaas is er geen journalist die nooit een tikfout maakt. En u had al een ander vak, zodat onze beroepsgroep de enige volmaakte en onschendbare mens in onze samenleving node mist.

        /   Beantwoorden  / 
  20. Hans van der Liet

    Als ik onfeilbaar was, zat ik in Rome en niet in Nederland……

      /   Beantwoorden  / 
  21. Johan Bos

    Nou, zo langzamerhand begin ik te vermoeden dat – overeenkomstig de tekst in Romeinen 3:23 (“niemand is goed, zelfs niet tot één toe”) – het (mede gelet op de praktijk in de internaten, die blijkbaar niet tot Rome is doorgedrongen) met de onfeilbaarheid van de mens die paus werd ook nogal losloopt. Blijft u dus als enige uitzondering op die bijbelse uitspraak over.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Hans van der Liet

    Ik ben verre van onfeilbaar, maar maak wel aanmerkelijk minder taalfouten dan menig journalist. Overigens zijn de praktijken maar 1 aspect van het geestelijk leven. Dat de kerk ook veel goeds doet, weet u maar al te goed. Nietwaar?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Meer een aspect van het vleselijke leven, lijkt mij. Wat die taalfouten betreft: misschien werken veel journalisten onder een grotere druk dan u. En u bent natuurlijk een taalwonder, zoals aan de wereld maar eenmaal in een millennium wordt geschonken.

        /   Beantwoorden  / 
  23. Hans van der Liet

    Dat laatste is nu eens een onomstotelijk feit dat u daar registreert. Dat veel journalisten onder een grotere druk werken dan ik moge misschien zo zijn, maar is geen excuus voor slordigheid.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Vindt u het heel erg als ik de discussie over dit onderwerp even staak. Ik heb waarschijnlijk, onder grote druk (voor heet wat meer media dan deze blog) minder tijd dan u.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Pardon, ik vergat het vraagteken na de eerste zin. Ik zeg het maar even, voordat u ook daar over valt, En nu maar weer gewoon corrigeren graag. Doen waar u goed in bent of meent te zijn. Probeer ik dat ook.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Voor iemand die het zelf maar al te leuk vindt om politici door de cacao te trekken, bent u verbluffend weinig ontvankelijk voor kritiek op uw eigen functioberen. Maar gaat u vooral verder met uw belangrijke werk.

            /   Beantwoorden  / 
  24. de schoolmeester

    Hoe ging dat spreekwoord ook al weer van: “Eigen roem……………. Hans, je mag van mij een stickertje uitzoeken!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Frank, jij houdt nogal van bijbelcitaten: men moet zijn talenten niet onder de korenmaat stellen, staat ergens te lezen. Meneer Bos weet vast wel waar precies.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.