Dorpskerk moet dicht

Al moet het definitieve besluit nog vallen, het is vrijwel zeker dat de Dorpskerk dicht gaat. De Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert kan de kosten van het oudste lokale kerkgebouw, dat een paar jaar geleden nog werd uitgebreid, niet meer opbrengen. Door de fusie van de Gereformeerde Kerken en de Nederlands Hervormde Kerk (waardoor de PKN ontstond) werden de wijkgemeenten van gereformeerde Handwegkerk en hervormde Dorpskerk eerder al samengevoegd. Die zou bijeen blijven komen in de Dorpskerk, maar daarop komt men nu blijkbaar terug. In wijkgemeente is geschokt op de plannen gereageerd. Het is de bedoeling Dat ter vervanging van de Handwegkerk een nieuwe kerk in Westwijk wordt gebouwd. De gemeenteleden hopen dat de Dorpskerk een bestemming krijgt die enigszins met de oorspronkelijke overeenkomt. Te denken valt aan een culturele (of opnieuw een godsdienstige) functie.

Lees ook:Laatste dienst in de Handwegkerk
Lees ook:Open huis in gerenoveerde Paaskerk
Lees ook:‘Handwegkerk behouden als monument’
Lees ook:Andere bestemming Dorpskerk te voorbarig
Lees ook:Kinderfeest in Open Hof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.