Infomiddag en brochure archeologische vondsten Oude Dorp

In samenwerking met archeologisch bureau IDDS houdt de gemeente op 11 oktober (16.00 uur) een archeologische middag in de Dorpskerk. Dat gebeurt in verband met archeologische vondsten die vorig jaar zijn gedaan tijdens de herinrichting van het Dorpsplein. Het Oude Dorp is een van de oudste dorpskernen van de gemeente. Amstelveen ontstond in de 13e eeuw in een veenwerkersgebied en kreeg rond 1278 met de bouw van een kerk een kernfunctie. Het gebied is archeologisch van hoge waarde.Om 16.15 uur wordt op 11 oktober de eerste brochure met uitleg over de gedane vondsten aan een bewoner uit het Oude Dorp uitgereikt. Alle bewoners en bedrijven rond het Dorpsplein krijgen die in de bus. In de kerk, tegenwoordig eigendom van een tandarts,  worden aan de hand van panelen de werkzaamheden uitgelegd. Voorbeelden van vondsten worden in vitrines getoond. Bureau IDDS is aanwezig om een en ander toe te lichten. De informatiepanelen zijn nog tot eind oktober in de Dorpskerk te zien.

Lees ook:Route voor smartphone Open Monumentendagen
Lees ook:Sinterklaas maakt tocht door drie wijken op 3 december
Lees ook:‘Dandy’ nu bij Dorpskerk
Lees ook:Lezing Archeologie in Ouderkerk
Lees ook:Laatste dienst in de Handwegkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.