Nieuw warenhuis in V&D-pand duurt nog 2 jaar

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

Als de Canadese warenhuisketen Hudsons’s Bay Company (HBC) in het nu leegstaande V&D-pand trekt gaat dat nog twee jaar duren. Dat blijkt uit interviews met de bazen van de keten, Richard Baker en Jerry Storch. Die bezochten onlangs Amsterdam, waar ook de Amstelveense wethouder Herbert Raat met hen sprak. Hij kreeg de verzekering dat Baker in Amstelveen wil investeren en achtte de kans dat HBC hierheen komt groot.

Maar andere steden staan hoger op het programma, zoals Amsterdam. Tilburg, Breda en mogelijk Leiden. In Amsterdam komt aan het Rokin over ruim een jaar de eerste Nederlandse vestiging, van in totaal een twintigtal winkels. “De panden moeten volledig worden omgebouwd”, vertelde Baker aan de krant De Stentor. Storch: “We strippen ze tot soms slechts de huls overblijft. Alles moet luxe uitademen.”

In Canadese kranten zeiden de twee dat het Nederlandse winkellandschap oersaai is. Volgens hen is er weinig onder de Bijenkorf. Hooguit HEMA, H&M en een aantal discounters.

Met de eigenaar van het V&D-pand in het Stadshart worden gesprekken gevoerd. Als HBC zich er vestigt zal niets meer aan V&W herinneren, voorspelt Baker. Dat komt dus neer op een totale metamorfose. Het past weliswaar in de visie van B&W, die juist aan die kant het Stadshart aantrekkelijker willen maken, maar voorlopig gebeurt daar niks. In de V&W-panden is decennia lang niet geïnvesteerd, meent Baker. Dat, samen met het volgens hem teveel huismerken bevattende assortiment, deed V&D de das om, zegt hij.

HBC denkt luxe warenhuizen te gaan bieden, met merken als Diesel, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren. Plus veel service. Men kan er kleren op maat laten maken, bijvoorbeeld. Het worden warenhuizen die Nederland tot zijn verbazing nog niet kent.

 

 

Lees ook:Eigenaar V&D-pand bezoekt B&W
Lees ook:HBC rond op 10 plekken, nog niet voor V&D-Stadshart
Lees ook:Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand
Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand
Lees ook:Woningen op nieuwe V&D-parkeergarage

18 reacties op “Nieuw warenhuis in V&D-pand duurt nog 2 jaar

  1. Olaf Oomes

    Ik citeer: “De panden moeten volledig worden omgebouwd”, vertelde Baker aan de krant De Stentor. Storch: “We stroppen ze tot soms slechts de huls overblijft. Alles moet luxe uitademen.”. Een geweldig vooruitzicht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank

    Ik wens ze veel succes. Hier zitten wel de hoge inkomsten, maar ook de hoge woonlasten en dat vergeet men wel eens.
    Het is in ieder geval weer wat werkgelegenheid.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    “Warenhuizen met merken als Diesel, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren.” Dus nóg meer kleding in het Stadshart. Het lijkt wel een confectiecentrum. Alleen de kledingbranche kent nog hoge marges vanwege de lage productiekosten elders en de te hoge verkoopprijzen hier.

    Daaraan zal een einde komen, want de loonkosten elders zullen stijgen door toenemende welvaart en hogere eisen aan sociale regelingen en de transportkosten zullen stijgen als de fossiele brandstoffen schaars en kostbaar worden en de milieu- en klimaateisen steeds strenger (en dus kostbaarder) worden.

    Het Stadshart is te afhankelijk van één bedrijfstak. Dat lijkt mij niet verstandig.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rotary-vriendje

    Voornamelijk koude kak hier in Amstelveen. Gemiddeld inkomen is redelijk hoog, maar de woonlasten zijn ook stevig. Tel daarbij op dat de gemiddelde A’vener dus goed met geld omgaat, dus is het niet zo makkelijk om hier een winkel draaiende te houden. Amstelveners strooien niet met geld. Alleen broodjes en horeca, daar wordt veel aan uitgegeven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Schat, gaan we vanmiddag met de Rolls of de Bentley naar de Lidl?

        /   Beantwoorden  / 
  5. KGB

    Het moet toch HEMA zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. CIA

      en wel voor 10 uur ‘s morgens. 1 euro ontbijt. Je koopt er gewoon 2 en je bent de hele dag onder de pannen.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Van Dijk

    Hudson’s Bay laat zich wel behoorlijk negatief uit over V&D. Zelf merk ik juist dat velen het nog steeds erg jammer vinden dat V&D verdwenen is.

    Voor iedereen die dierbare herinneringen heeft aan V&D, is er op Facebook een groep gestart onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”
    https://www.facebook.com/groups/557643317732605/

      /   Beantwoorden  / 
  7. KGB

    Gemeentelijk monument op z’n minst. Juist nu speerpunt in het Amstelveen gevoel.
    Dus pand en garage handhaven qua buitenkant. Het stadhuis van Amstelland, op mooie locatie. Beetje bestuurlijk verdichten brengt op onverwachte plekken ruimte.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

      Dat kan je niet menen! Het is het meest onaantrekkelijke gebouw van de regio en het moet compleet gestript worden tot op het betonnen skelet. Ben jij dat, Gerben?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ceaucescue

        Nee die lullige sprietjes bamboe waar jij tegen aan kijkt, zullen we maar zeggen. Dat hele Stadsplein is toch ook een ramp!

          /   Beantwoorden  / 
  8. Robert van Waning

    De gezichtsloze glasgevel van de cultuurstrip, het karakterloze Stadsplein en het monsterlijke V&D-gebouw zijn toonbeelden van de vele fouten die destijds zijn gemaakt bij het stedenbouwkundige, architectonische en verkeerstechnische ontwerp en inrichting van het Stadshart.

    Het is te hopen dat die fouten gaandeweg bij iedere voorkomende gelegenheid (uitbreiding winkelcentrum, renovatie V&D-gebouw, A9-tunnel) worden hersteld. Anders blijft ons stadscentrum een verzameling van gemiste kansen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ceaucescue

      Flink wat groen op dat Stadsplein + wat grote bomen, maar men moest zo nodig overal een parkeergarage bouwen. Dat kan het allemaal wel leuker maken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Zoostje

        Bomen die wortels nodig hebben zullen in jullie Startshartje niet floreren. Dus de fout was al de aanleg van dat Startshartje. Het zal een zielig Winkelcentrum blijven. Het groen moet je niet in Amstelveen zoeken.

          /   Beantwoorden  / 
  9. Robert van Waning

    Hey Stadspleinfestival in zijn huidige vorm is een stuk leuker dan vroeger. Men kan elkaar nu tenminste verstaan en dat is fijn voor zowel de bezoekers als voor de bewoners.

    Presentator is de stadsdichter Matthijs den Hollander, die het vol enthousiasme doet. Hij vertelde dat dit het laatste Stadspleinfestival is. Dat zou betekenen dat ons gemeentebestuur weer een onbegrijpelijke beslissing gaat nemen. Ze begrijpen het Stadsplein en zijn (on)mogelijkheden gewoon niet: Eerst was er altijd te veel herrie en net nu het de goede kant op gaat, trekken ze de stekker eruit.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Zoostje

    Leuk, om van een afstandje eens over de kakgemeente te lezen. Overal luxe woningen, overal het zielige verhaal. Overal een beetje klagen over het Stadshart, geef de klagers overigens volledig gelijk. Dat ‘Hart’ wordt nooit meer wat. Ik zou zeggen ga jullie maar klaarmaken over die A9. Hier in Zuidoost wordt iedere week info gedeponeerd. Daar in Amstelveen zal alles na afloop door de heer Raat geevalueerd worden. Ik benijd jullie niet. Het wordt een groot drama. Succes Amstelveners!

      /   Beantwoorden  / 
  11. expat

    Wat apart dat iemand uit Zuidoost zich met Amstelveen bemoeit. Zijn er nog andere plaatsen in Nederland waar u zich mee bezig houdt?

    Amstelveners hoeft u geen succes toe te wensen, die hebben so wie so al een succesvol leven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.