Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand

Raat en Baker

In het lege pand van V&D in het Stadshart komt waarschijnlijk ene vestiging van de Engelse keten Hudson´s Bay. Dat bedrijf is althans in gesprek met eigenaar ASR van het gebouw. Wethouder Herbert Raat (VVD) sprak in Amsterdam met topman Richard Baker van Hudson’s Bay, meldt hij op zijn blog.

Hij kreeg van Baker te horen dat zijn onderneming in Amstelveen wil investeren, zegt Raat. Maar het gaat er ook om of de eigenaar van het pand en Hudson’s Bay er uit komen. Volgens Raat past die warenhuisketen en het serviceniveau daarvan goed bij de gemeente en is die royaal welkom.

“Bovendien zorgen we er zo voor dat zowel de westzijde, waar de Bijenkorf is gevestigd, als oostzijde aantrekkelijk is.” Die oostelijke kant kan volgens B&W, zoals vastgelegd in de detailhandelsnota, wel een opknapbeurt gebruiken. En de nieuwe warenhuisketen zou aan het pand het nodige veranderd willen zien.

ASR is volgens hem bezig plannen uit te werken voor het pand aan het Buitenplein. Daarmee is bureau Rijnbout aan de slag.

Raat: “Het oude V&D pand is een typisch voorbeeld van de architectuur uit de jaren ’60. Het complex is verouderd en aan herontwikkeling toe. Maandag hebben we een presentatie gehad met de laatste stand van zaken door ASR. Hudsons’s Bay wil een moderne winkel dus er zal fors geïnvesteerd moeten worden.”

ASR onderzoekt volgens Raat ook of er woningen ontwikkeld kunnen worden binnen het plan. Raat vindt de kracht van het Stadshart dat er verschillende functies zijn. Niet alleen winkels, maar ook wonen en cultuur.

De kansen voor Amstelveen op de komst van Hudson’s Bay zijn gunstig, denkt Raat. “Toch gaat bij ons de vlag nog niet uit, want je weet nooit hoe de onderhandelingen achter de schermen verlopen. Aan de bereidheid van de gemeente Amstelveen om mee te werken zal het niet liggen.”

 

 

Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand
Lees ook:Eigenaar V&D-pand bezoekt B&W
Lees ook:Hudson’s Bay komt zeker naar V&D gebouw
Lees ook:Woningen op nieuwe V&D-parkeergarage
Lees ook:Nieuw warenhuis in V&D-pand duurt nog 2 jaar

4 reacties op “Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand

 1. Van Dijk

  Het pand zal inderdaad een nieuwe bestemming moeten krijgen, maar voor degenen die zich met V&D verbonden voelen, is het toch even slikken.

  Als doekje voor het bloeden is er voor hen een groep gestart op Facebook, onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”
  https://www.facebook.com/groups/557643317732605/

  Deze groep is er niet alleen voor voormalige medewerkers, maar ook voor klanten en andere belangstellenden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  En dit bedoel ik nu met diversiteit van spelers in het Stadshart. Lijkt mij wat gezonder.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  “Aan de bereidheid van de gemeente Amstelveen om mee te werken zal het niet liggen,” zegt wethouder Raat. Hopelijk geldt dat ook voor de moderniserings-, optimaliserings- en uitbreidingsplannen van Unibail Rodamco, de eigenaar van het unieke winkelcentrum Stadshart met z’n vele functies.

  De kracht van het Stadshart is inderdaad dat er verschillende functies zijn. Niet alleen winkels, maar ook wonen en cultuur. Toch moeten bewoners van het Stadshart het gemeentebestuur telkens weer eraan herinneren dat zij er ook nog zijn.

  De kracht van het Stadshart zou ook moeten zijn dat de bestaande regels ook daar worden gehandhaafd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rotary-vriendje

  Reken maar dat men dat pand voor een appel en een ei kan pachten. Amstelveen mag zijn handen dichtknijpen als ze zo’n gedateerd bouwwerk verhuurd krijgt. Reken maar dat die bedragen niet in de openbaarheid mogen komen.

  Ps. Waar is die foto eigenlijk genomen ? Zie ik daar een striptease danseren op de achtergrond ? O nee, dat heet zakendoen en netwerken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.