Eigenaar V&D-pand bezoekt B&W

Het ziet er naar uit dat eigenaar ASR van het leegstaande V&D -pand in het Stadshart en de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay Company (HBC) snel een overeenkomst sluiten. Dat meldt althans de gemeente, die het weer heeft gehoord van ASR. Een delegatie van dat vastgoedbedrijf was dinsdag namelijk op bezoek bij B&W.

Bij de lunch met B&W was ook een architect van het op de vormgeving van het Stadshart toeziende bureau Rijnboutt aanwezig. Intussen is nog steeds niet duidelijk of HBC naar Amstelveen komt. Wethouder Herbert Raat acht de mogelijkheid groot. Topman Richard Baker van de warenhuisketen vertelde dezer dagen dat het nog minstens ruim een jaar duurt, voordat de eerste vestiging – die in Amsterdam – open gaat. In totaal wil hij twintig filialen in Nederland openen, onder meer ook in Tilburg, Breda en mogelijk Leiden.

Voor zover gebruik wordt gemaakt van voormalige gebouwen van V&D (in Amsterdam gebeurt dat in elk geval niet) worden die volledig gestropt en krijgen zij een compleet nieuwe architectuur. Niet mag volgens hem nog aan V&D herinneren.

 

Lees ook:HBC rond op 10 plekken, nog niet voor V&D-Stadshart
Lees ook:Nieuw warenhuis in V&D-pand duurt nog 2 jaar
Lees ook:Action Stadshart 10 juni open
Lees ook:Juwelier Christ in Stadshart
Lees ook:Pand Hudson’s Bay in november winddicht

12 reacties op “Eigenaar V&D-pand bezoekt B&W

 1. Ceaucescue

  Kiekeboe, wat staan we er weer mooi bij op de foto.
  Waarom geen impressiefoto van dat nieuwe warenhuis. Die lachebekjes van B&W kennen we nu wel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Daar staat voor klein miljoen Euro aan salaris op de foto. En maar ouwehoeren. Nieuw spelletje van Jumbo: Raat het ego.
  Nu tijdelijk in luxe uitvoering. Speel het zelf en ervaar de macht. Spel voor max 6 personen met 6 balkjes. Wie het meeste geld eroverheen gooit mag een plaatje omdraaien.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  De aanwezigheid van een architect van het op de vormgeving van het Stadshart toeziende bureau Rijnboutt voorspelt niet veel goeds. Die mensen hebben een slechte smaak en totaal geen gevoel voor de sfeer die een stsdscentrum aantrekkelijk maakt. De cultuurstrip doet denken aan een industrieterrein, met kille gele en gifgroene tl-verlichting.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Olaf Oomes

  Ik ben een zeer groot voorstander van de komst van
  Hudson’s Bay echter snap op dit moment nog niet goed waar B&W zijn toekomstverwachting op baseert. In ieder geval wordt op de website van Rijnboutt (http://rijnboutt.nl) op generlei wijze gewag gemaakt van dit project.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   En waarom zou dat op die site vermeld moeten worden? Er is nog helemaal niets besloten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ceaucescue

    @Olaf, PC stelt een legitieme vraag. Ik zie nu geen antwoord.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Mijn vragen zijn altijd legitiem.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Ceaucescue

      Nou!!!!!!

        /  
 5. Robert van Waning

  Ze willen graag goed nieuws brengen, ook als het er (nog) niet is. De (mogelijke) komst van Hudson’s Bay moet de aandacht afleiden van het geëmmer omtrent de rest van het winkelcentrum en die ellendige tunnelbak van de A9.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ceaucescue

   Wanneer ga jij nu eens je keutel intrekken?

     /   Beantwoorden  / 
 6. KGB

  Nu nog een stadhuis in het stadshart.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.