Van Zanen niet naar Utrecht: “Ik blijf in Amstelveen”

Jan van Zanen

Jan van Zanen, nu eerste burger van Amstelveen, wordt geen burgemeester van Utrecht, zegt hij. “Het is mij niet bekend dat daar een vacature is”.  In diverse media wordt hij genoemd als opvolger van Aleid Wolfsen PvdA), die de ene na de andere keer struikelde. De hoogste ogen als diens opvolger lijkt overigens D66-leider Alexander Pechtold te gooien. Volgens ingewijden zit het er niet in dat de gemeenteraad hem graag voor een tweede termijn ziet benoemd, nu zijn eerste bijna voorbij is. Volgens RTV Utrecht is een forse lobby losgebarsten om Pechthold binnen te halen, die – voordat hij naar de Tweede Kamer kwam – burgemeester van Wageningen was. Ook in andere media, waaronder Elsevier en NRV, duikt zijn naam op als mogelijk nieuwe burgemeester van de Domstad. D66 is sinds de jongste raadsverkiezingen de derde partij in Utrecht. Maar behalve Pechthold, worden ook enkele burgemeesters genoemd als kandidaten voor het ambt in de Utrecht. Behalve Jan van Zanen (VVD) ook René Verhulst van Goes (CDA). Verder Broos Schnetz, die in de negentiger jaren  Leefbaar Utrecht samen met Henk Westbroek oprichtte.

Wolfsen zou volgens ingewijden wegens de fikse kritiek die hij de laatste jaren over zich heen kreeg niet een tweede termijn als burgemeester willen. Hij blunderde er nogal op los. Pas aangetreden gaf hij opdracht een lokale krant uit de roulatie te nemen, omdat daar hem niet welgevallig stuk over hem in stond. Van Zanen lijkt verbaasd over het noemen van zijn naam in de media. Hij zegt: “Ik vind dit een bijzonder verhaal. Op zich is het natuurlijk erg aardig dat een enkeling mijn naam noemt. Maar ik woon en werk met veel plezier in Amstelveen. En daar blijf ik ook.”

Lees ook:Van Zanen zou burgemeester van Utrecht willen worden
Lees ook:Ministerraad achter Van Zanen als burgemeester Utrecht
Lees ook:Van Zanen verlaat Amstelveen met gemengde gevoelens
Lees ook:‘Lieve Jan, we zullen je ontzettend missen’
Lees ook:Jan van Zanen heeft prostaatkanker

Eén reactie op “Van Zanen niet naar Utrecht: “Ik blijf in Amstelveen”

  1. bewoner

    als iemand zo duidelijk aamgeeft dat hij NIET naar utrecht gaat, is het duidelijk dat hij op weg is ….

    De reden dat hij niet gaat is omdat hij niet weet dat daar een vacature komt …. als dat bekend wordt is de man dus weg …

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.