Jan van Zanen heeft prostaatkanker

Jan van Zanen

Bij oud-burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen (56) is prostaatkanker geconstateerd. Hij heeft zijn werk in Utrecht, waar hij nu burgemeester is, tijdelijk neergelegd. In januari hoopt hij het te kunnen hervatten. Volgens hemzelf zijn de vooruitzichten goed.

Van Zanen was uiterst geliefd in Amstelveen. Hij werd, net als ooit wijlen de legendarische burgemeester Dirk Rijnders, tot ereburger van de stad benoemd. In Utrecht, de stad waar hij naar terugkeerde, was hij 12 jaar raadslid en zeven jaar wethouder geweest, voordat hij van 2005 tot 2013 eerste burger van Amstelveen werd.

Tot 2008 was hij ook voorzitter van de VVD, een functie waarin hij Bas Eenhoorn opvolgde, die nu overigens waarnemend burgemeester van Amstelveen is. Van Zanen was bekend bij vrijwel iedere burger en ondernemer en werd door velen op handen gedragen. Na hem kwam Mirjam van ’t Veld die na drie jaar al weer is vertrokken.

 

 

 

Lees ook:Ministerraad achter Van Zanen als burgemeester Utrecht
Lees ook:Van Zanen zou burgemeester van Utrecht willen worden
Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester
Lees ook:21 sollicitanten voor burgemeesterschap Amstelveen
Lees ook:Van Zanen herbenoemd als burgemeester

2 reacties op “Jan van Zanen heeft prostaatkanker

  1. Herbert Raat

    Veel sterkte burgemeester en alle goeds uit Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Taartaarje

    Tjonge, is die Van Zanen pas 56? Ondanks dat hij er niet slecht uitziet maakt hij een oudere indruk. Deftige rechtse kop :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.