Ontbijt met Jan Siebelink bij Venstra

Jan SiebelinkOntbijten, brunchen eigenlijk, met auteur Jan Siebelink kan zondag 29 oktober (11.00 tot 12.30 uur) bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein. Hij is de schrijver van o.a. Knielen op een bed violen. Siebelink wordt tijdens het ontbijt geïnterviewd door Sanne van Balen over zijn nieuwe boek De buurjongen. De prijs van het literaire ontbijt is € 15.

Naast de familie Sievez (uit zijn boek ‘Knielen op een bed violen’) woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, bevriend met zoon Ruben.

Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez.

Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. ‘Henk Wielheesen stond aan het hek, met de haan afwisselend op zijn hand of schouder. Op dit moment schoof het dier heen en weer over zijn arm en hand. Het pikte met snelle bewegingen onder zijn vleugels.’ In ‘De buurjongen’ lezen we een heel leven, tot aan de dood, in kleine en veelzeggende details.

 Knielen

Jan Siebelink (1938) veroverde met zijn roman ‘Knielen op een bed violen’ een ongekend groot en breed publiek van meer dan een half miljoen lezers. Het boek werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs, in verscheidene talen vertaald en in 2016 zeer succesvol verfilmd.

Aanmelden

Sanne van Balen, 23, studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en studeert nu aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze houdt zich bezig met het gebied tussen beeld en taal. Ze was van 2012 – 2014 gemeentedichter van Drachten en publiceerde haar werk in een bundel ‘Volgens mij komen mijn vleugels door’.

Aanmelden: [email protected]

 

Lees ook:Jan Siebelink in bibliotheek Stadsplein
Lees ook:‘Knielen op een bed violen’ in Cinema AV
Lees ook:Jan Siebeling komt naar Cinema Amstelveen
Lees ook:Lezing bij Venstra in Maand Filosofie
Lees ook:Jan Oegema over rouwen bij Libris Venstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.