Politieke kritiek op Cobra

Remco Snoek

Remco Snoek

De jaarlijkse subsidie van ruim € 1,1 miljoen euro aan het Cobra Museum ligt bij de meeste politieke partijen in de gemeenteraad zwaar op de maag. Vooral de weigering van Cobra iets te bezuinigen, zoals de andere culturele instellingen, zet kwaad bloed, zo bleek tijdens de raadscommissie Burgers en Samenleving. Door een langlopend contract is de gemeente nog tot 2022 verplicht te subsidiëren. Kennelijk ziet de gemeenteraad reikhalzend naar die einddatum uit.

De VVD bleek bij monde van raadslid Remco Snoek ontstemd over het museum, dat ooit op initiatief van partijgenoot Piet van den Heuvel, destijds wethouder, in Amstelveen werd gebouwd. Inclusief het langdurige prijskaartje.

Snoek was het, ondanks trots op het museum, ook wel met fractievoorzitter Bert de Pijper van de ChristenUnie eens dat de gemeente nogal wat bijdraagt aan de Cobra Kunstprijs, die eenmaal per twee jaar wordt uitgereikt (tien mille plus een expositie in het museum) en de gemeente € 30.000 kost.

Volgens cultuurwethouder Maaike Veeningen heeft die Cobra Kunstprijs niets met het museum te maken, maar dat is onzin. In het bestuur van de stichting die de prijs uitreikt zit de directie van het museum en de expositie die de winnaar ten deel valt, wordt daar gehouden.

 

 

Lees ook:Jennifer Tee wint Cobra Kunstprijs AV
Lees ook:Werken uit Cobra Museum in Ver. Ar. Emiraten
Lees ook:ChristenUnie enige partij met ‘open’ ledenvergadering
Lees ook:Gemeente subsidieerde vorig jaar € 13 per Cobra kaartje
Lees ook:ChristenUnie wil veiliger Ouderkerkerlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.